<

У Володимирі на базі ліцею «Центр освіти» створять перший в області спортивний інтернат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:35 | 7.07.2021 / Володимир / /
Перегляди
759
/ Коментарі відсутні

На базі колишньої школи-інтернату у Володимирі планують створити іншу обласну комунальну установу – інтернат спортивного профілю чи спортивний інтернат.

Таке рішення прийняли 6-го липня на робочій нараді у Волинській ОДА, котра відбулась за участю Володимир-Волинського міського голови Ігоря Пальонки, депутатів обласної ради Валентина Кошельника, Андрія Бокоча, Ярослава Матвійчука та директора ліцею “Центр освіти” Валентина Вірковського. На нараді також були присутні представники спортивних інституцій Волині та керівники профільних управлінь ОДА, – повідомляють на сайті міста.

Як повідомив на початку зустрічі заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин, з державного бюджету мають виділити 4 мільярди гривень на реконструкцію та розбудову спортивної інфраструктури, а саме спортивних інтернатів та ДЮСШ. Якщо цю суму поділити на 25 областей, виходить орієнтовно 40 мільйонів гривень,  на які може розраховувати Волинь. Оскільки закладу подібного типу в області наразі не має, то його можна створити  на базі уже існуючих закладів освіти.  

«У нас є можливість на базі колишньої школи-інтернату у Володимирі-Волинському створити іншу обласну комунальну установу – інтернат спортивного профілю чи спортивний інтернат. Якщо буде обраний цей варіант, то рішення треба приймати вже. Адже наступна сесія облради відбудеться у серпні й це питання має бути розглянуте під час пленарного засідання», – зазначив Ігор Дмитришин.

Те, що ліцей «Центр освіти» наразі найбільш оптимальний варіант для створення на його базі спортивного інтернату, підтвердив і заступник голови ОДА Анатолій Костик.  Він зазначив, що іще до того, як стало відомо про державну програму фінансування спортивних інтернатів та шкіл, з депутатським зверненням про створення на базі ліцею подібного закладу виступав депутат Андрій Бокоч.

«Обласний ліцей «Центр освіти» з його чудовою матеріальною базою, професійними викладачами та багаторічним досвідом наразі відповідає усім критеріям та може стати взірцевим  закладом із підготовки спортсменів високого рівня. В свою чергу, гарантуємо підтримку від міста, адже якщо буде потрібне співфінансування, то долучимося до цього процесу», – зазначив під час обговорення міський голова Ігор Пальонка.

Зі словом виступив і директор ліцею «Центр освіти» Валентин Вірковський, який розповів, що на базі навчального закладу уже понад 10 років діє спортивне відділення, яке готує спортсменів за чотирма видами спорту. Для цього в ліцеї є необхідна база –  два стадіони, три спортзали, окремий спортзал для боксу і боротьби, тренажерний зал. За 10 років вінцем  роботи тренерів стала команда «Ладомир», яка грає у вищій лізі жіночого футболу.

На підтримку створення спортивного інтернату у Володимирі-Волинському також виступили депутати облради Валентин Кошельник та Ярослав Матвійчук, які наголосили на усіх перевагах цього навчального закладу.

У підсумку обговорення, члени робочої наради прийняли колегіальне рішення щодо створення обласного спортивного інвентарю на базі ліцею «Центр освіти». Проте остаточне рішення приймуть обласні депутати під час сесії, котра відбудеться уже за місяць.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок