<

Про місію військового оркестру 14 бригади, останню шану Героям, сучасний репертуар та форсмажори говорили із його начальником Ярославом Королем

13:56 | 24.08.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
1720
/ Коментарі відсутні

Військовий оркестр 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого славиться своїм майстерним виконанням, як інтерпретованих сучасних, так і класичних творів. Музиканти точно знають, як підняти бойовий дух воїнів і водночас виконують важливу місію – проведення наших Героїв в останню путь, щоб віддати їм належну шану. У студію БУГу завітав начальник військового оркестру, диригент майор Ярослав Король.

Безпосередньою місією і завданням військового оркестру. до якого входить 21 військовослужбовець, є забезпечення до гарнізонних заходів, які проводять у місці дислокації військової частини і в найближчих районах, де немає оркестру. Найближчий виступ оркестру передбачався на урочистості до Дня Незалежності у Володимирі, але нагадаємо, що усі масові заходи на Волині у цей день скасували.

Окрім розважальних заходів військовий оркестр 14 бригади виконує і морально важку, але відповідальну місію – проведення в останню путь наших загиблих Героїв. Ярослав Король зазначає, що для нього, як для начальника оркестру, це основна їхня місія в період війни.

“Так ми не воюємо. ми не сидимо на передку, але ми постійно зустрічаємо і проводжаємо в останню путь наших побратимів. військових і не тільки військових. і прикордонників. і нацгвардійців, і забезпечуємо пів області нашої. Всіх Героїв ми зустрічаємо з честю з повагою, тому що це наша місія.

Абстрагуватися від цього дуже важко. Особисто я все пропускаю через себе. І це для мене досить болюча тема”. – поділився Ярослав Король.

Окрім перебування на місці постійної дислокації, військовий оркестр періодично їздить і на передову, щоб розрадити і піднести бойовий дух воїнів, забезпечити святкові заходи. Для воїнів це є мінімальною розрадою та можливістю відволіктись від жахливих подій.

Окрім класичного репертуару, оркестр на своїх виступах грає і сучасні твори, зокрема й “Стефанію” Калуша, “Липень” Дантеса, “Кацапи” ТІК так ін. Начальник зазначив, що здебільшого він підбирає твори, а потім разом з оркестром розучують їх. Проте Ярослав Король прислуховується й до ініціатив музикантів. Та додав, що їм та й глядачам найбільше до вподоби сучасніші твори.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю з начальником військового оркестру 14 ОМБр Ярославом Королем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа