<

Повідомили про наміри здійснювати викиди формальдегіду та інших речовин неподалік Володимира-Волинського та у районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 21.02.2020 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарі 4

Їдкий натрій, формальдегід, диметиламін та аміак – таку бомбу уповільненої дії готують запустити поруч із Володимиром-Волинським. Виробник курятини запевняє, що понад десяток хімічних сполук, які у надмірних кількостях можуть вбити людину, не мають негативного спливу на навколишнє середовище та здоров’я людей.

Про це розповідає Княжий Град.

Так-от, оголошення про намір забруднювати повітря у Володимирі та навколишніх селах вийшла у газеті «Слово правди» від 20-го лютого. Публікацію подали у ЗМІ від імені маловідомого для місцевих жителів підприємства «Луцька аграрна компанія».

Самі ж викиди плануються з виробничих бригад ПРАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», адже адреси промислових майданчиків відповідають адресам бригади, центральної садиби та комбікормового заводу птахофабрики, що розташовані у Володимир-Волинському районі, пише видання.

На території «Комбікормового заводу», що в місті Устилуг на вулиці Володимирській, 3 повітря хочуть забруднювати викидами зі спалювання палива пташників (діоксид азоту, вуглецю оксид, метан, парникові гази: діоксид вуглецю, оксид діазоту), ветвикидами від технологічного обладнання виготовлення кормів, ветвикидами з бункерів безтарного зберігання зерна та ветвикидами від санітарно-гігієнічної лабораторії (натрій їдкий, сода каустична, сірчана кислота, водень хлористий, кислота оцтова).

На території «Бригада №3», у селі Новосілки на вулиці Соборній, 16 у повітря хочуть викидати: продукти спалювання палива пташників (діоксид азоту, вуглецю оксид, метан, парникові гази: діоксид вуглецю, оксид діазоту), ветвикиди від обладнання виготовлення кормів (аміак, сірководень, фенол, альдегід пропіоновий, диметиламін, кислота капронова, диметилсульфід, тверді суспензовані речовини, метан), викиди з дезинфекції пташників (неметанові леткі органічні сполуки), викиди від бункерів для зберігання кормів, викиди від дизельних установок для вироблення  резервної електроенергії ( діоксид азоту, вуглецю оксид, тверді суспендовані речовини, сірчистий ангідрид, формальдегід), викиди продуктів спалювання котельнями (діоксид азоту, вуглецю оксид, тверді суспендовані речовин, метан, парникові гази: діоксид вуглецю, оксид діазоту).

Вивезення, скид та переробка відходів відбуватиметься згідно з укладеними договорами на спеціально відведені та обладнані місця. Які саме – не повідомляють.

На території «Центральної садиби», яка знаходиться впритул до Володимира-Волинського і, фактично, в межах міста, планують: викиди продуктів спалювання котельнею (діоксид вуглецю, оксид, діоксид сірки, тверді суспензовані речовини, метан, парникові гази: діоксид вуглецю, діоксид азоту), технологічні викиди з пташників для вирощування птиці (аміак, сірководень, фенол, альдегід пропіоновий, диметиламін, кислота капронова, диметилсульфід, метилмеркаптан, тверді суспензовані речовини, метан), викиди при проведенні  дезинфекції пташників (спирт ізопропіловий, альдегід глутаровий), викиди від бункерів для зберігання кормів (тверді суспензовані частини), викиди від дизельних установок для вироблення  резервної електроенергії ( діоксид азоту, вуглецю оксид, тверді суспендовані речовини, сірчистий ангідрид, формальдегід), викиди продуктів спалювання котельнями (діоксид азоту, вуглецю оксид, тверді суспендовані речовин, метан, парникові гази: діоксид вуглецю, оксид  діазоту), викиди продуктів спалювання для знищення відходів.

У цьому оголошенні також наголошують на тому, що при аварійних ситуаціях, які можуть трапитися, є ризик безповоротних втрат щодо навколишнього середовища.

Жителі Володимира-Волинського та навколишніх сіл мають можливість подати свої зауваження Володимир-Волинській райдержадміністрації протягом 30 днів з дня опублікування оголошення в ЗМІ.

Фото в новині використане з архівів видання. На фото відстійники Володимир-Волинської птахофабрики.




коментарів: 4
  1. Бомба повільної дії . Зато підтримує птахофабрика спорт))))))) будуть травити, а народ все стерпить. Рак і різного роду захворювання органів дихання забезпечено .

  2. а чого вартуватимуть наші зауваження подані в РДА? Їх хтось прийме до уваги?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок