<

Показали, як святкували Водохреще у Володимирі під час Першої світової війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:34 | 19.01.2022 / Володимир / /
Перегляди
1619
/ Коментарі відсутні

Опублікували світлину, на якій зображено традиції святкування Водохреща у Володимирі під час Першої світової війни, 1917 року. На ній можна розглянути Українських Січових Стрільців з військовим духовим оркестром.

Фото опублікувала наукова співробітниця ДІКЗ “Стародавній Володимир” Орися Вознюк.

До речі, саме січові стрільці вперше почали виконувати відому нам пісню “Ой, у лузі червона калина…” та духовенством Христорождественської церкви (нині собор Різдва Христового).

На фото Хресний хід прямує через вулицю Фарну, 17 Марта, по сучасній вулиці Степана Бандери (в давні часи носила назву Суходільська, з-за Польщі – невідомо) до річки Луги.

На світлині є будівлі, які не збереглися до нашого часу. Праворуч – будинок купця Лимонника. Як розповідали старожили – він був найгарнішим у місті. Стояв навпроти дзвіниці костелу Іоакима та Анни. До нашого часу не зберігся. Існують різні версії, що сталося з будинком, нібито, будинок було побудовано з перними порушеннями і через декілька років він дав серйозні тріщини і його розібрали. Позаду так званий “кутовий будинок”.

Його пам’ятають багато володимирчан, адже його зруйнували вже вкінці 1960-х років. Ліворуч – “галі”, крамнички у яких продавали все, від керосину до морозива.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер