<

Найголовніше в роботі над культурно-мистецьким проєктом – це сформувати команду, яку ти будеш «відчувати», – Вікторія Жуковська

17:42 | 18.09.2023 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
526
/ Коментарі відсутні

Спікерка проєкту “Клуб культурних менеджерів”, ведуча популярних фестивалів сучасної української музики, радіоведуча, авторка подкастів Вікторія Жуковська розповіла БУГу про те, як варто формувати команду проєкту, яких помилок не допускатися під час організації та у яких команд культурних проєктів варто піддивитися певні рішення.

Нагадаємо, вже більше трьох місяців триває проєкт “Клуб культурних менеджерів“, в рамках якого працівники відділів та управлінь культури, майстри ремесел, активні громадяни і молодь з різних куточків Волині зібралися разом в Агенції регіонального розвитку Прибужжя на три зустрічі, де навчалися новому та здобували новий досвід.

Вікторія Жуковська виступила перед учасниками Клубу культурних менеджерів 8-го серпня.

“Нехай ви будете дискутувати, але так народиться істина. Команда формує ідею: хтось підкидає одне, хтось інше, хтось розповідає, які можуть бути факапи, форсамажори. І таким чином народиться істина і сам проєкт”, – говорить Вікторія.

На які помилки варто звертати увагу під час роботи над культурним проєктом?

Обов’язково по завершенню будь-якого заходу необхідно зібратися зі своєю командою і все по пунктах і розповідати, що було не так. Чому? Аби навчитися на тому всьому і наступного разу зробити просто “цукерочку”. Це найголовніше. Не забувайте, що визнавати свої помилки – нормально, наступати на граблі – нормально. Головне – робити з цього висновки.

Перелічіть заходи, з яких, на вашу думку, варто брати приклад культурним менеджерам.

Хочеться звернути увагу на ті, які часто організовує Український культурний фонд.
Мені подобається, що організовує Прибужжя і наскільки вони підходять серйозно до кожної події і детально пропрацьовують абсолютно кожен момент (дякуємо ред.). Щодо великих фестивалів або заходів, то хотілося би згадати Фронтеру, мені дуже подобається їхній підхід до організації.
А щодо музичних фестивалів, то це буде два – Файне місто і Бандерштат. Нехай мене простять інші фестивалі, але ці для мене – приклад того, як треба організовувати великі масштабні заходи.

Проєкт “Клуб культурних менеджерів” реалізується Агенцією регіонального розвитку Прибужжя за підтримки Український культурний фонд




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок