<

На будівлі сільради у Зимнівській громаді демонтували серп і молот

20:46 | 30.11.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
304
/ 1 коментар

Процеси деколонізації в Україні тривають. У селі Селець Зимнівської громади на фасаді сільради провели демонтаж зображення із радянським гербом у вигляді серпа й молота.

Про демонтаж радянської мітки повідомила Деколонізація.Україна. Раніше, фото будівлі сільської ради у селі Селець опублікував Іван Мирка, де було зображено головну емблему Радянського Союзу – серп і молот.

З 2015 року в Україні діє Закон “Про декомунізацію” і Закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Саме до такої символіки й відноситься зображення серпа й молота, що символізувало владу трудящих, союз робітників і селян.

Нагадаємо, що Зимнівська громада не може досі розпрощатися із впливом росії у вигляді УПЦ МП, а саме Зимнівського монастиря. У травні цього року вони не змогли самостійно прийняти рішення про заборону діяльності УПЦ МП та розірвання договорів оренди з їхніми релігійними організаціями на території громади, як це зробили інші громади Волині, Володимирська районна та Волинська обласна ради. А лише під тиском громадськості у червні прийняли рішення про звернення до президента та Волинської ОВА.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота