<

Міністерство надало дозвіл на перенесення радянського обеліска з центральної площі Володимира

12:05 | 16.06.2024 / Володимир / , /
Перегляди
771
/ коментарів 5

Міністерство культури та інформаційної політики України видало наказ про надання дозволу на перенесення обеліска слави із площі Героїв у Володимирі на Федорівське кладовище.

Відповідний наказ виданий 13-го червня.

Про те, що надійшов документ з міністерства повідомив міський голова Ігор Пальонка на позачерговій сесії 14-го червня.

Як йдеться у документі, Володимирській міській раді надано дозвіл на переміщення пам’ятки культурної спадщини місцевого значення – «Могила братська радянських воїнів, пам’ятник на честь радянських воїнів, партизан і підпільників», розташованої на площі Героїв у Володимирі на міське Федорівське кладовище.

Нагадаємо, питання про перенесення радянського обеліска із площі у Володимирі поставало вже давно. Наприкінці минулого року народний депутат Ігор Гузь ініціював процес демонтажу «шпиля» та звернувся з відповідним депутатським запитом до міського голови Ігоря Пальонки. У лютому цього року у Володимирі зробили перший крок до перенесення радянського обеліска з площі та розпочали процедуру виготовлення документів, які необхідні для отримання відповідного дозволу від Міністерства культури та інформаційної політики, який нині отримали.

Раніше, 22-го квітня 2022 року у Володимирі на розі вулиць Устилузької та Драгоманова демонтували радянський пам’ятник воїнам-танкістам. Перед цим на площі у Володимирі демонтували стели з радянськими знаками. Цьому передували численні обговорення і суперечки. Історики та видатні діячі нашого краю неодноразово висловлювалися і про перенесення обеліска слави з площі.




коментарів: 5
  1. У Нововолинську, заберiть зламок-годинник зi стометрiвки! Меру-попереднiку мабуть соромно на нього дивитися!

    • меру-попереднку нізащо не соромно, в нього такого відчуття нема, відчуття грошей в нього на першому і на останньому місці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Червня, Вівторок
24 Червня, Понеділок