<

Лікарі Володимирського ТМО видалили великого гельмінта у 50-річної жінки

14:16 | 13.12.2023 / Володимир / /
Перегляди
7440
/ Коментарі відсутні

У Володимирі виявили випадок рідкісної хвороби – ехінококозу. 50-річна жінка зі скаргами на тиснення і біль у правому підребер’ї поступила у Володимирське ТМО.

У неї діагностували небезпечне захворювання – ехінококову кісту, яку хірургічно видалили, повідомляють на фейсбук-сторінці лікарні.

Ехінококоз – паразитарне захворювання, збудником якого є стрічкові черв’яки (Echinococcus). Паразит передається людині від заражених тварин, частіше переносниками ехінокока є собаки, а зараження – наслідок недотримання правил особистої гігієни.

Паразитарна кіста в печінці нагадує навколоплідний міхур, всередині якого дозрівають личинки ехінокока. Новоутворення поступово зростає і часом досягає гігантських розмірів (до 50 см у діаметрі).

Ехінококозом може захворіти будь-яка людина, імунітету проти цієї хвороби немає. Хвора людина для людей, що її оточують, небезпеки не становить.

Особиста профілактика ехінококозу – обмеження контакту з собаками, ретельне миття рук перед прийманням їжі, невживання в їжу немитих фруктів та ягід.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота