<

Військовий психолог розповів, як розвинути емоційну стійкість

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 27.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
253
/ Коментарі відсутні

Переносити стрес із мінімальними наслідками та не впадати в депресію вкрай важко в сьогоднішніх реаліях. Втім, у деякі моменти від цього залежить виживання. Тому слід тренувати психічну стійкість.

Як це зробити, розповів Нейт Зінсер, який керує кафедрою психології у Військовій академії США у Вест-Пойнті. Один із його обов’язків – навчити військових, як переносити найгірші умови на полі бою. Тож секретами стійкості він поділився у книзі “Впевнений розум”, пише 24 канал.

1. Привчайте себе розслаблятися за наказом

Інколи просто потрібно вимкнути всі думки і розслабитися. Це зробити не так легко, але можна навчитися, як-от виконувати за наказом.

За словами Зінсера, навіть дві хвилини глибокого дихання та розслаблення можуть бути корисними.

З глибоким диханням ви, по суті, даєте відпочити своєму мозку і запускаєте фізіологічні зміни: це артеріальний тиск, частота серцевих скорочень, поглинання кисню та накопичення лактату в крові, – пояснює він.

2. Не витрачайте свою енергію на негатив

Зінсер підкреслює, що негативні емоції, такі, як гнів і страх, виснажують нашу енергію. Щоби зберегти психічні та фізичні сили, він вчить курсантів розпізнавати, коли негативні емоції не принесуть користі, й уникати їх.

3. Заправте паливний бак

Навіть найвитриваліші не можуть мати психічну силу з повітря. Тому потрібно пам’ятати, що в такі моменти слід зробити те, що небхідно саме вам, те, що робить вас ефективним та надає енергію. І це має бути у пріоритеті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота