<

В Італії археологи відкрили гробницю, якій близько 2600 років

03:09 | 6.11.2023 / Новини / , , /
Перегляди
181
/ Коментарі відсутні

В італійському місті Монтальто-ді-Кастро археологи відкрили гробницю, якій близько 2600 років, й виявили в ній скарби, які, ймовірно, належали заможній родині.

Гробницю виявили на початку цього року, повідомляє CBS News.

У ній зберігалася колекція виробів з кераміки та амфор, які зазвичай асоціюються з давньогрецькою чи римською культурами, кажуть археологи.

У гробниці знайшли посуд, чашки, залізні предмети та різноманітні керамічні вироби й декоративні аксесуари в гарному стані.

Також там виявили скатертину, яку, можливо, використовували під час ритуалу поховання.

Крім цього, в похованні виявили бронзовий казан.

Археологи припускають, що знайдені речі могли належати родині, яка у свій час вважалася заможною.

«Ми стали свідками відкриття стародавньої етруської гробниці, похованої в некрополі Остерія у Вульчі», – написали у Facebook міста, назвавши відкриття «днем культури та історії».

Історики кажуть, що етруски побудували свою цивілізацію на частині території, яка зараз є сучасною Італією, починаючи з 900 року до нашої ери.

Спершу народ мешкав на території сучасної Італії, а пізніше в результаті римсько-етруських воєн він потрапив до Римської імперії.

Наразі місце археологічних розкопок у північному регіоні Лаціо неподалік від Монтальто-ді-Кастро є одним із найпопулярніших місць для туристів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок