<

У Лаврі збирають гроші на заставу для Паші «Мерседеса»

17:35 | 18.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
552
/ коментарі 3

У храмі святого Агапіта Печерського Києво-Печерської лаври представники УПЦ мп поставили скриньки для збору пожертв на заставу для митрополита Павла (Петра Лебедя). Сума застави за нього становить понад 33 мільйони гривень.

Це речник УПЦ мп Климент підтвердив у коментарі hromadske.

Першим про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов, який сфотографував скриньку із підписом «На заставу за митрополита Павла».

«Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних Сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента кремля», — пише Ковальов.

Речник УПЦ МП Климент підтвердив, що такий збір справді проводять.

«Так, такий збір існує (у Києво-Печерській лаврі). Нам один електронний ресурс, через який ми збирали ці кошти, заблокував цей збір. Намагаємося збирати якимось іншими способами», — зазначив Климент.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю внести заставу у понад 33 мільйони гривень.

Московський патріарх Кирило (Володимир Гундяєв) звернувся з посланням до представників церков, генсеків ООН, ОБСЄ та Ради Європи у зв’язку з арештом митрополита московської церкви Петра Лебедя, відомого як «Паша Мерседес».




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя