<

Стало відомо, хто замінить екснардепа Холодова у Верховній Раді

00:12 | 17.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
114
/ Коментарі відсутні

Адвокат Микола Тарарін став новим депутатом Верховної Ради від «Слуги народу».

Про це повідомляє Центральна виборча комісія, передає Главком.

У Комісії нагадують, що до них надійшла постанова Верховної Ради України від 9-го серпня 2023 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Андрія Холодова, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

На його місце і обрали Тараріна, оскільки він наступний за черговістю кандидат, включений до виборчого списку політичної партії «Слуга народу» під № 147, обраний народним депутатом України на зазначених виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

За даними ЗМІ, на момент балотування Тарарін працював адвокатом юридичної фірми «Гелон», засновником і власником якої був нардеп від «Слуги народу» Сергій Іонушас. З 2019 року компанія оформлена на Ганну Іонушас. Фірма «Гелон», що працює у сфері інтелектуальної власності, представляла зокрема інтереси студії «Квартал 95».

До слова, 31-го липня народний депутат від партії «Слуга народу», кум Віктора Медведчука Андрій Холодов подав до Верховної Ради заяву про складання мандату. Раніше журналісти «Схем» оприлюднили власне розслідування про Холодова. Вони стверджували, що нардеп виїхав із України ще у січні 2023 року і з того часу не повертався. Видання уточнило, що Холодов перебуває зі своєю родиною за кордоном, у тому числі на Кіпрі, де має сімейний маєток.

27-го липня Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата України з фракції «Слуга народу» Юрія Арістова за доданою ним заявою. Він попри заборону для посадовців на виїзд за кордон, під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані.

28-го липня Арістов отримав запобіжний захід від Печерського районного суду міста Києва у вигляді особистого зобов’язання. В ДБР зазначають, що Арістов підозрюється у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на Мальдівах. У ВРУ його замінила Наталія Локтіонова, ставши новим народним депутатом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя