<

Словаки відновлюють блокаду вантажівок на кордоні з Україною

11:39 | 11.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
86
/ Коментарі відсутні

Словацькі перевізники заявили, що з 11-го грудня поновлюють акцію протесту, у межах якої блокуватимуть рух вантажівок на кордоні з Україною.

Про це йдеться в заяві Спілки словацьких автоперевізників (UNAS), пише Громадське.

Згідно з повідомленням, блокада почнеться о 15:00 і триватиме «до подальшого повідомлення». Перевізники блокуватимуть в’їзд на територію Словаччини вантажівок, але обіцяють не обмежувати особистий транспорт.

Таке рішення спілка ухвалила «на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автотранспорту» Словаччини. Словаки заявили, що приєднуються до протестів, які організовують перевізники в Польщі та на території Угорщини.

Спілка перевізників Словаччини (UNAS) з 1-го по 5-те грудня вже блокувала рух вантажівок перед словацьким пунктом пропуску «Вишнє Німецке», суміжним з українським пунктом пропуску «Ужгород».

У такий спосіб словацькі перевізники добивалися повернення для українських перевізників необхідності отримувати дозволи для перевезень у межах Європейського Союзу.

Пізніше словацькі перевізники заявили, що обурені реакцією країн Євросоюзу на їхній протест на кордоні. Тому наголосили, що готові повністю заблокувати контрольно-пропускний пункт «Вишнє Німецьке — Ужгород», якщо не буде «альтернативи розв’язання ситуації».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота