<

Словацькі перевізники з 1 грудня заблокують пункт пропуску на кордоні з Україною

13:42 | 30.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
90
/ Коментарі відсутні

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) вирішив почати блокування прикордонного пункту «Вишнє Нємецьке – Ужгород».

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на TASR.

Рішення про блокування пункту перетину на кордоні з Україною ухвалила президія UNAS після переговорів із Міністерством транспорту Словаччини.

Зазначається, що перехід буде заблокований перевізниками з 1 грудня о 15:00 «до подальшого повідомлення».

Окрім того, уряд Словаччини на чолі з Робертом Фіцо продовжив заборону на імпорт сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України або українського походження.

Про цез посиланням на словацьке медіа SITA пише Бабель.

Також Кабмін країни запровадив особливий режим транзиту такої продукції з України через територію Словаччини, назвавши це реакцією на відсутність системного загальноєвропейського рішення.

Як повідомляли, 15-го вересня Польща та Угорщина заявили про продовження заборони на ввезення українського зерна, попри рішення Європейської комісії. До них приєдналася Словаччина, уряд якої заявив про запровадження односторонніх обмежень на імпорт сільгосппродукції з України до кінця року.

Спочатку заборона стосувалася пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, але тепер уряд поширив заборону на 14 товарів, до яких додали мед, солод, цукор, пшеничне борошно, соєві боби, тростинний цукор, ячмінь і пшеничні висівки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6-го листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно анонсували, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа