<

Скандальний тендер на ремонт за понад 145 мільйонів гривень стадіону в Ківерцях скасували

19:06 | 22.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
126
/ коментарі 2

Значний суспільний резонанс в Україні викликали здійснені в умовах воєнного стану закупівлі робіт з капітального ремонту стадіону, бігових доріжок та тренувальних спортивних майданчиків у Ківерцях на суму понад 145 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Реагуючи на обурення громадськості та критичні повідомлення в медіа, прокурори з’ясували, що відкриті торги з особливостями замовник провів, маючи на той момент в бюджеті територіальної громади на ці роботи лише 133 тисячі гривень.

Крім того, переможець торгів не підтвердив свою відповідність вимогам кваліфікаційних критеріїв, що були визначені замовником робіт.

Також один із субпідрядників, який мав залучатися до виконання робіт, нещодавно був притягнутий до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Враховуючи виявлені при проведенні торгів порушення, обласна прокуратура у серпні 2023 року ініціювала перед органами контролю здійснення моніторингів процедур закупівель.

За їх результатами підтверджені порушення при проведенні тендерів, а Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради 18-го вересня 2023 року розірвав договори, роботи за якими не виконувалися і не оплачувалися.

Нагадаємо, раніше міськрада у Ківерцях оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Але, як стало відомо 21-го серпня, мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Депутат Ківерцівської міської ради Ігор Мисковець заявив, що складає повноваження, бо не згодний із антигромадськими діями керівництва міської ради.

Після того, як мер Ківерців Олександр Ковальчук захотів витратити 145 мільйонів гривень на стадіон та бігові доріжки, волинський військовослужбовець з-під Вугледара записав відеозвернення і попросив вкраяти від озвучених мільйонів бодай 120 тисяч гривень на дрон.




коментарів: 2
  1. Експерт з будівництва дорогих стадіонів Сапожніков міг би дати консультації

    • Після яких, на щойно капітально відремонтованому стадіоні, провалилася костка. А потім був ще скандал з ремонтом в НВ ЦМЛ. А згодом – з ямковим латанням…Скажіть про це анонімному “Сагайдачному” бо він, якогось милого, вимагає від мене оприлюднити три корупційні скандали, які учверила стара влада підряд, за 10 робочих днів. Я пошукав у себе в архіві і льогко знайшов три імовірних крадіжки за 5 днів. А якби копнув глибше, за майже 20 років “царствування”, то ще й не те знайшлося б. Мм-депц.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця