<

Щоб показати світу незламність: До дня рятувальника пожежник у спорядженні біжить Києвом марафон у 100 км

18:50 | 17.09.2023 / Новини / /
Перегляди
190
/ Коментарі відсутні

17-го вересня український рятувальник Володимир Сковородка долає сто кілометрів Києвом у спорядженні пожежника. Маршрут його марафону походить вулицями Києва, околицями та в середмісті. А саме повз місця, куди влучали російські ракети.

Про це повідомляє Суспільне.

За словами організаторів, цей благодійний захід проводять до дня рятувальника, який щорічно відзначається в Україні 17-го вересня. А мета — показати світові масштаб ракетних атак РФ на столицю. Забіг також присвятили пам’яті загиблих колег-рятувальників та цивільних людей, які стали жертвами російських ударів. А ще під час марафону організували благодійний збір на потреби рятувальників ДСНС України.

Під час забігу до Володимира Сковородки долучалися його колеги, а також артисти, які пробігають з ним певну частину дистанції. Зокрема, разом з Володимиром побігла співачка Tayanna.

“Я люблю бігати. Мені захотілося підтримати Володимира. Я розумію наскільки це важко. Дистанція дуже велика. Також в цей святковий день хотілося підтримати рятувальників і подякувати їм за їхню роботу”, — сказала Tayanna.

На перепочинку, який тривав 5 хвилин Володимир розповів Суспільному про те, як почувається.

“Пробігли не за планом, але вже 35 кілометр є. Спекотно. Доводиться зупинятися і відпочивати трішки. Дуже високий пульс піднімається від спеки. Тому доводиться на крок переходити і йти, щоб пульс був в нормі. Але долаємо. Сил багато. Є нюанси, які не дають робити так, як хочеться. Спека і пульс. Серцевий ритм піднімається через спеку. Тіло не дихає”, — сказав Володимир.

За його словами маршрут марафону складали по місцях прильотів.

“Маршрут складали по місцях прильотів. Де саме наголошувати не будемо. Хлопці виїжджали на них. Тому в основному біжу повз місця прильотів. Тому що столицю атакували багато разів. Показово, що великий масштаб. Столиця встояла. Витримала. Ми працюємо і допомагаємо нашим колегам, які більш ближче до фронту. Саме організатор цього забігу допомагає мені, моїм колегам, щоб ми працювали якісніше”, — пояснив рятувальник.

Володимир також наголосив, що треба показати світу незламність українських рятувальників.

“Треба показати світу нашу незламність. Тяжко. Але ми працюємо. Хлопці 24/7 готові допомагати Україні. Це треба показати. Нам тяжко, але треба йти до кінця. В день рятувальникам своїм побратимам бажаю миру, перемоги й менше виїздів” — сказав Володимир.

Як повідомила речниця ДСНС Світлана Водолага, за час повномасштабного вторгнення під час виконання своїх обовʼязків, розбираючи завали загинуло 80 пожежників. 291 рятувальник — травмований.

Читайте також:

Це поклик долі, коли ти справді прагнеш допомагати людям, – нововолинські рятувальники розповіли про небезпечну професію, хибні виклики та ліквідацію пожеж




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя