<

На благодійному марафоні в Іваничах для ЗСУ зібрали понад 32 тисячі гривень

11-го червня в центрі Іванич відбувся другий благодійний марафон на підтримку ЗСУ. Його організували місцеві волонтери, які від початку повномасштабної війни допомагають військовим. Завдяки підтримці і небайдужості жителів селища, на допомогу Збройним Силам України вдалося зібрати 32 тисячі 420 гривень.

Благодійний марафон, який об’єднав у собі патріотичний концерт та ярмарку, відвідали кілька десятків людей. Дехто приходив чималими компаніями: з друзями, родинами і маленькими дітками. Адже організаторки подбали, аби програма була цікавою для усіх: і дорослих, і дітей.

Розпочався захід концертом, під час якого виступили місцеві колективи та артисти з українськими патріотичними піснями. Потішили своїми виступами й талановиті співаки з Павлівської громади. Зокрема, 8-річна Валентинка і 6-річна Злата Рода із села Самоволя, які, нагадаємо, регулярно долучаються до збору коштів ЗСУ. Наприклад, ходять від будинку до будинку, по кафе і закладах торгівлі і співають.

Також під час марафону працював благодійний ярмарок. Присутні мали можливість посмакували випічкою та різноманітними смаколиками і солодощами, які спеціально й власноруч приготували небайдужі кулінари, а також втамувати спрагу прохолодними лимонадами.

А ще жителі селища залюбки купували мило, декоративні вироби й різні прикраси, картини, мило і свічки ручної роботи, цікаві книжки, букетики із цукерок, патріотичні або ж оригінальні з незвичайними надписами футболки, сувеніри, магнітики, марки, сумки, чашки й дерев’яні вироби, кошики із лози, вишиті рушники, дитячі іграшки та чимало іншого.

Окрім цього, під час марафону усі охочі мали можливість долучитись до майстер-класу із плетіння маскувальних сіток і допомогти зробити одну з них. А ще можна було виплеснути свою злість і зняти стрес, б’ючи манекен путіна.

Подбали організатори і про розваги для малечі. Діти із задоволенням стрибали на батуті, веселились на надувній гірці у вигляді піратського корабля, катались на електромобілях й робили оригінальний аквагрим.

Чималий ажіотаж у дітей і дорослих викликала благодійна лотерея, під час якої можна було за символічну плату виграти м’які іграшки.

Організували благодійний захід волонтерка з Павлівської громади Тетяна Грицюк, яка з перших днів повномасштабної війни збирає кошти бійцям, зокрема організовує благодійні ярмарки та онлайн-марафони та волонтерка з Іванич Олександра Шептор, яка виготовляє для бійців сухі борщі та супи разом з командою дівчат, які плетуть для бійців маскувальні сітки.

У коментарі БУГу організаторки зазначили, що вирішили організувати ярмарок, аби люди не забували про те, що війна триває і продовжували допомагати хлопцям, які боронять нашу країну. За їх словами, ми не маємо права забувати, кому зобов’язані спокійним, а головне без пострілів, життям. До того ж волонтерки переконані, що омріяну перемогу можна здобути лише тоді, коли всі українці об’єднаються і стануть надійним тилом й стабільною підтримкою ЗСУ.

Відтак під час благодійного марафону жителі та гості громади гарно провели час і відпочили, а найголовніше – допомогли Збройним Силам України. Загалом, завдяки небайдужості людей, організаторкам заходу вдалося зібрати 32 тисячі 420 гривень. З них 3 тисячі 920 гривень волонтерками віддали місцеві спортсмени. Їх зібрали на благодійному турнірі з волейболу, який відбувся до 155-річчя заснування села Долинка Іваничівської громади. Ще 6 тисяч 610 гривень передали гості із сусідніх громад.

Пропонуємо читачам фоторепортаж із благодійного марафону:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота