<

Депутат Київради заявляє, що служить у війську та спростовує інформацію, що саме він їздив Хаммером по озеру Світязь

07:16 | 12.07.2023 / Шацьк / , /
Перегляди
2839
/ коментарі 3

Ввечері 10-го липня на волинському регіональному каналі вийшов сюжет з наступним контекстом: «київський мажор-Федоренко просить у людей кошти на ЗСУ, натомість купив собі дорогий Хаммер, на якому відпочиває на Шацьких озерах». Це маніпуляції та брехня від першого до останнього слова.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, командир роти ударних БпАК «АХІЛЛЕС», 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко у фейсбуці.

“Я щиро не розумію, чому повинен витрачати свій час на прибирання чужого бруду, але оскільки з цього приводу мені не написав хіба лінивий, мушу прокоментувати. За останній час це вже не перша, а радше чергова інформаційна атака на військових, яка підриває репутацію всіх сил оборони та паплюжить честь та гідність кожного окремого бійця. Я не знаю, звідки ростуть ноги – російських спецслужб чи внутрішніх щурів – але маю питання до авдиторії, яка сприймає подібні вкиди за чисту монету.

Я найменше хочу гратися в політику – не на часі! Єдина політика, ньюзмейкер, роботодавець та прогноз погоди сьогодні – це сили оборони України у війні за виживання з рф. Зараз кожен мусить або воювати, або допомагати тим, хто воює. Знаєте, чому мене найменше хвилюють політичні дивіденди, рейтинги та інші ласощі? Бо один російський снаряд за секунду може знищити все. Той, хто цього не розуміє, значить ніколи не місив кров з брудом і не втрачав друзів”, – зазначив військовий.

Юрій Федоренко наголосив, що віддав на війну все – кар’єру, гроші, сім’ю, ріст.

“У мене залишилося одне – моє ім’я і я не дозволю його паплюжити. А тепер по фактах: 1. Виконавці замовного сюжету завантажили випадкове відео з тік-ток з Hummer і без жодних підтверджень сказали, що авто належить мені. Офіційно заявляю: у мене ніколи не було авто Hummer і я на такому навіть не їздив. Попри те, що за кермом був інший чоловік, його назвали моїм ім’ям.

2. З 24.02.2022 я у складі сил оборони виконую бойові розпорядження військового командування на фронті. За цей час я не був ні у відпустці, ні на ротації, ні на реабілітації після травмування.

3. Не на фронті я буваю винятково з дозволу командування, коли є необхідність забрати чи домовитися про передачу техніки чи на сесії міської ради, звідки я завжди так само привожу волонтерську допомогу. Так чи інакше у дні моєї відсутності у зоні проведення, я працюю на потреби сил оборони”, – повідомив депутат.

Юрій нагадав, що як командир, несе відповідвальність не лише за себе, а й за життя членів підрозділу та їхніх сімей, які хочуть, аби їхні герої повернулися живі та здорові додому.

“І я роблю все, аби у моєї команди було чим воювати. 8 липня я був у зоні проведення бойових дій на Донеччині. Мені нічого приховувати і нема за що виправдовуватися. Усі наступні кроки будуть у юридичній площині. Запити до ЦОВВ та позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації вже готуються. Гроші, витрачені на це дискредитаційне замовлення, можна було вкласти у перемогу України, але хтось вирішив у цій війні підтримувати ворога. Дбайте про свою інформаційну гігієну та тричі перевіряйте дані, які поширюєте”, – наголосив Юрій Федоренко.

Нагадаємо, на Світязі київський мажор роз’їжджав джипом прямо по озеру




коментарів: 3
  1. Нехай власник транспортного засобу пояснить Людям, що означає Балкенкройц нацистського Вермахту на його автомобілі. Це пропаганда фашизму і нацизму в Україні? Відродження П’ятого Рейху? Чи може він вважає, що служить у Люфтваффе або Крігсмаріне, а не в ЗСУ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя