<

Прифронтові країни НАТО підтримують ідею Макрона про введення військ до України

16:41 | 31.03.2024 / Новини / /
Перегляди
170
/ Коментарі відсутні

Все більше країн НАТО підтримують ідею французького президента Еммануеля Макрона про введення військ до України. Зокрема, у Фінляндії вважають, що потрібно змусити росію здогадуватися про межі західної підтримки Києва. 

Макрон знайшов прихильність передових членів НАТО. Про це пише видання Financial Times, передає ТСН.

“Зараз не час відправляти солдат на землю (до України – ред.), і ми навіть не хочемо це обговорювати на цьому етапі. Але в довгостроковій перспективі ми, звичайно, не повинні нічого виключати”, – сказала міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен. 

Автори видання вважають, що зауваження Валтонена, які повторюють лідери та офіційні особи в країнах Балтії, підкреслюють, що “Макрон знайшов прихильність передових членів НАТО”.

“Навіщо нам, особливо не знаючи, куди заведе ця війна і що буде далі, розкривати всі свої карти? Я справді не знаю цього”, – додала Валтонен. 

Також схвально відгукнулася про спробу Макрона створити стратегічну двозначність прем’єр-міністерка Литви  Інгріда Шимоніте.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що втручання Макрона трохи розбудило лідерів Європи – замість того, щоб ввести війська на землю, безпечніше відправити зброю та гроші в Україну.

У FT зауважують, що Фінляндія та країни Балтії також об’єднуються “навколо традиційних французьких ідей щодо того, щоб ЄС відігравав більшу роль у спільних військових закупівлях та співпраці у сфері оборонної промисловості, маючи на це підтримку бюджет. Однак країни Балтії залишаються скептичними щодо посилення ролі ЄС в обороні за рахунок НАТО, незважаючи на сумніви щодо прихильності США альянсу, якщо Дональд Трамп повернеться в Білий дім”. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок