<

Польські перевізники домовилися з урядом про призупинення протестів

13:37 | 16.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
138
/ Коментарі відсутні

Польські перевізники досягли згоди з урядом Польщі щодо «певних умов» і призупинять свій протест 17-го січня.

Про це Reuters повідомив представник протестувальників — Томаш Борковский з польського Комітету захисту перевізників і транспортних роботодавців, пише Громадське.

«Це не кінець, але протест буде призупинено. Ми погодили певні умови, ми дамо час уряду попрацювати, оскільки це новий уряд», — сказав він.

Як зазначається, Міністерство інфраструктури Польщі організувало на 16-го січня пресконференція, під час якої має бути підписано угоду.

Минулого тижня заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач заявив, що Україна вже виконала свою частину домовленостей щодо розблокування польсько-українського кордону. Їх узгодили ще в грудні під час візиту представників польського уряду до Києва. Над задоволенням решти вимог польських протестувальників мав працювати польський уряд.

Деркач наголошував, що не йдеться про скасування угоди про лібералізацію перевезень між Україною і ЄС.

Прем’єр Польщі Дональд Туск казав, що «транспортний безвіз» України та ЄС триватиме до 30-го червня 2024 року і малоймовірно, що правила можуть змінити до звершення дії угоди. Однак він сказав, що на «оперативному рівні» можна знайти інші рішення.

З 6-го листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», а з 23-го листопада «Медика – Шегині», вимагаючи заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця