<

Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони, – Моравецький

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:03 | 2.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
294
/ коментарів 13

Словесна підтримка України вже недостатня, відтак Польща готова передати Україні військову допомогу. Зокрема, йдеться про боєприпаси, ПЗРК «Грім» і дрони різного типу.

На цьому під час брифінгу для ЗМІ заявив у вівторок вранці у Варшаві перед візитом до Києва глава польського уряду Матеуш Моравецький, – передає Укрінформ.

«Звичайно, ми солідарні з нашими сусідами-українцями у світлі загрози, яку вони зараз відчувають з боку Росії. Однак солідарність і слова сьогодні недостатні, зараз їх треба перековувати у дії. З цієї та інших причин, які пов’язані з дуже небезпечною воєнною ситуацією, яка, на жаль, там склалася, ми також готові передати оборонну зброю», – заявив Моравецький.

Він зазначив, що про передачу Україні оборонного озброєння він говорив з Президентом Анджеєм Дудою. Крім того, під час переговорів у Києві з президентом та прем’єр-міністром України він має намір уточнити, якого типу військової допомоги потребують українці, щоб вони могли захищатися від можливої агресії з боку Росії.

Відповідаючи на запитання, яку конкретно військову допомогу Польща планує передати Україні, Моравецький зазначив: «Боєприпаси, ПЗРК «Грім» і дрони різного типу».

Моравецький повідомив, що Польща передасть Україні і гуманітарну допомогу, зокрема предмети першої необхідності.

Як повідомлялося, це буде перший візит Моравецького в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Восени минулого року прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму у польському Карпачі.




коментарів: 13
  1. треба незабути замінувати АЕС, шоб підривати їх при наближені путінських орд.. і для комсомольця, трьохчлена та мотлоха відкрити курси камікадзе – на випадок, якшо танки путіна всеж прорвуть оборону…

  2. і вони ще незадоволені путіном, хе-хе…тільки такий недотьопа може постачати газ у відповідь на постачання зброї… ще будете шкодувати, шо не ставили свічки за його здравіе, хе-хе, згадаете мое вангування

    • Ти забуваєш що він постачає у Європу газ та нафту не по доброті душевній, а тому, що це основне джерело доходів рф, і якщо він не буде цього робити, то великій частині населення рф доведеться їсти ягель. І ще нагадую тобі, що газ є не тільки в рф….

      • угу, ягель. Ти забув, шо рашка на четвертому місці в світі по постачанню зерна на зовнішній ринок. Гугл тоби в очи. Без валюти можна прожити набагато довше, ніж без газу. В інших странах дійсно е. Але не буду сперечатися, я теж бажаю подивитись, як еуропа буде жити без рашка-газу.

        • … і 153тє місце в світі за рівнем життя. Це якщо відняти експорт газу й нафти то буде яке?

          • трьохчлен, мені важко сперечатися, коли моі коменти пропускають через одного, так шо на цьому закінчую.

          • прорвало.. добре… Продовжимо. Ти, трьохчлен, поцікався, як рахуется це 153 місце, яку роль грають “демократичні досягнення”, “свобода слова”, “свобода совісті” і таке інше. А потім поясни, хто куди і чому їде заробляти…

  3. тобі, трьохчлен, пора відвикати від стереотипів 10-річної давнини

    ТОП-5 стран экспортеров пшеницы в 2020/21 МГ:

    Россия — 39,5 млн т;
    ЕС — 27,5 млн т;
    Канада — 27,0 млн т;
    США — 27,0 млн т;
    Австралия — 19,5 млн т.

  4. Не радив би я більше вищому керівництву жечпосполітої літати над територією рашки

    • Вони там не літають з тих пір коли кацапи під Смоленському влаштували катастрофу літака їхнього президента Леха Качинського в 2010-му році.

  5. В коментах зібралися всі корифеї слова, щоб висловити свої шедевральні “умозаключения”. Вс.атись – не жити! З тими, з ким би в одному полі не сьав, доводиться читати одне і теж видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок
20 Травня, Понеділок