<

Затриманого в Угринові нововолинця польські митники доправили на суд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 9.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ коментарів 5

Вранці, 9-го квітня, при перетині україно-польського кордону на митному пункті “Угринів-Долгобич”, польські митники затримали 22-річного жителя села Грибовиця Іваничівського району Віктора Яцковського. Хлопцю інкримінують невиконання наказів митника та перешкоджання діяльності на пропускному пункті.

Борис Карпус, виконавчий директор фонду Ігоря Гузя “Прибужжя” розповів, що про інцидент повідомила журналіст Наталія Камишнікова, після чого почав шукати інформацію та телефонувати у відповідні служби.

“На митниці й справді затримали 22-річного хлопчину. За інформацією, яку мені повідомляли, то одні говорять, що він був у нетверезому стані, а інші навпаки. Отож достовірно невідомо. Консул із Любліна говорив з нардепом Гузем та повідомив, що отримав інформацію від польської сторони. Зокрема, йдеться, що хлопчина був у нетверезому стані та перешкоджав роботі митниці і затримував чергу. Далі я спілкувався із старшим зміни паном Єжишем С., котрий розповів наступне: пан Віктор закрився у себе в бусі і не їхав (затримував чергу), на контакт з митниками не йшов. Після чого вони були змушені вибити скло й діставати його з автомобіля. На польській митниці знаходився брат затриманого.” – розказав Карпус.

Із хлопцем спілкувався помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який зазначив: “Зі слів хлопця, у вечері випив 100 грам коньяку, потім поїхали на митницю. За кермом їхав його товариш. Двох колег його відправили пішки, а його затримали. Зранку викликали швидку, бо ставало погано зі здоров’ям. Потім говорив, що не годували, не пускали в туалет. Ситуацію ми тримаємо на контролі. Підтримуємо зв’язок із матір’ю та старшим братом затриманого. Зараз йде суд.”

Як стало відомо журналістам, зараз складені відповідні документи та направляються у суд. Після розгляду справи, польські судді можуть призначити покарання у вигляді штрафу до 1 500 злотих.  Про рішення також повідомлять консула України.

Журналістам “БУГу” вдалося поговорити із братом затриманого, який наразі знаходиться у Грубешові, де йде суд над затриманим Віктором Яцковським.

“Приїхали чотири стражаки і погрузили брата в машину та повезли на суд. До зали зайшов один стражака, брат та суддя. Хоча, як мені та свідкам здається, той хто писав протокол на митниці і суддяо – це одна і та ж особа. Як таке може бути? Мій брат не був п’яним, трохи випившим. Зараз чекаємо на рішення суду. Ще скажу, що поляки нахабно до мене відносилися і нічого не пояснили. Авто забрали на штрафмайданчик і сказали, що за кожну добу потім сплатимо 35-ть злотих.” – у телефонній розмові повідомив брат затриманого Євген Яцковський.

Станом на 19-ту годину повідомили, що народний депутат України Ігор Гузь відправився у Грубешів.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” слідкують за розгортанням подій.




коментарів: 5
  1. Хотіли в Європу, а попали…куди? От вам і євромайдан з революцією бідності на закуску! Гузь поїхав, ну і що з того. Усі ж знають добре про дику корупцію на кордоні та контрабанду

  2. Наскільки мені відомо цей хуліган справив нужду прямо на митниці і хамив Польським прикордонникам. Через таке бидло як він на всіх Українців дивляться в Європі з презирством.

  3. Хлопець з Грибовиці! Цим все сказано. Там з поконвіку як не мєнт то фраєр. А поляки так просто “на місце не ставлять”. О такі у нас козаки права качати усі вміють а як за ду..у візмуть так зразу до мами дзвонять.

  4. Камишнікова пише, шо він був тверезий, як огірок(цитата). Інші кажуть ( і сам признався), що пив коньяк. Гузь – правильно рятував. А ось потім треба розібратись, чи правильно наш нещасний затриманий поступав на митниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок