<

У Нововолинську відбулося чергове засідання робочої групи, яка вивчає питання тарифів на водоканалі

14:06 | 6.02.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
540
/ коментарі 2

5-го лютого у Нововолинську втретє засідала робоча група, яка вивчає питання участі комунального підприємства «Нововолинськводоканал» у проєкті розвитку міської інфраструктури, що реалізовується спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Вже вкотре учасники робочої групи, представники «Нововолинськводоканалу», а також депутати Нововолинської міської ради дискутували щодо ситуації, яка виникла на комунальному підприємстві, повідомляє Нововолинська міська рада.

Голова комісії, начальник управління будівництва та інфраструктури, Богдан Миронюк нагадав присутнім про кроки, необхідні для зменшення втрат та покращення фінансової спроможності КП «Нововолинськводоканал». Серед першочергових – встановлення приладів обліку у багатоквартирних будинках, а також робота з абонентами, які боргують за послуги водопостачання та водовідведення.

У результаті двогодинного обговорення учасники робочої групи дійшли висновку, що тариф на послуги водопостачання та водовідведення у Нововолинській громаді є економічно обґрунтованим та встановлений відповідно до рекомендацій Міністерства фінансів, Міністерства інфраструктури та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Підприємству «Нововолинськводоканал» робоча група рекомендувала розробити стратегічний план діяльності на кілька років з урахуванням кроків, необхідних для погашення кредиту Міжнародному банку реконструкції та розвитку. Споживачам, які мають борги перед підприємством, відключати водопостачання.

Нагадаємо, тарифи на воду в Нововолинську зросли з 1-го січня на 58%. Причинами стало збільшення вдвічі вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів та необхідність сплачувати кредит Світовому банку – 6 млн доларів, який брали на заміну водогону.

Читайте також:

Ще вісім років по 30 млн грн: пенсіонери прийшли на зустріч у Нововолинську міськраду щодо тарифів на воду

Водоканал Нововолинська відповів на поширені запитання мешканців: «Коли брали кредит та на якій основі?».




коментарів: 2
  1. Хто з всенародно обраних бачив договір водоканалу зі світовим банком?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя