<

[Оновлено] Рудець написав заяву про звільнення з посади директора перед колективом шахти №9 «Нововолинська»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 16.02.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
59
/ коментарів 18

Колектив ВП «Шахти №9 «Нововолинська» відстоює право на роботу копальні та припинення процесу реорганізації ДП «Волиньвугілля». Директор новоствореного ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» Василь Рудець написав заяву про звільнення.

Нагадаємо, що 12-го лютого до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис про реєстрацію Статуту ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» згідно наказів Міністерства вугільної промисловості та енергетики, які видані керуючись розпорядженням Кабміну «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств».

16-го лютого на загальних зборах працівників шахти №9 з Василем Рудцем, якого Міністерство призначило директором новоствореного підприємства, колектив виступив з вимогою припинити дії з реорганізації копальні, а згодом попросили Рудця написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Голова незалежної профспілки шахти №9 Василь Гура зауважив про реєстрацію Статуту з порушенням норм законодавства та без будь-якого погодження із профспілками.

На зустріч мав прибути голова Литовезької ОТГ Іван Іванчук, який дав згоду на реєстрацію Статуту в ЦНАПі громади, яку за словами Гури провели і в не робочий час.

Рудець в свою чергу, виступивши перед шахтарями запевняв, що копальня працюватиме.

“Даю гарантію, що ви тут будете цілий рік і більше, скільки вистачить запасів вугілля. Якщо будуть закривати шахту – напишу заяву на звільнення”, – сказав той.

Гірники викрикували у відповідь, що він вже “закрив” шахту №5 і сюди призначили зробити те саме. Керівники профспілок та працівники озвучили накази Міністерства, які вказують на закриття копальні. “Реєстрація Статуту нового підприємства – це крок в напрямку ліквідації”, – зауважили на зустрічі.

Валерій Мних, помічник народного депутата Ігоря Гузя, зачитав перед колективом його звернення про перевірку законності державної реєстрації Статуту ДП «Шахта № 9 «Нововолинська».

Збори трудового колективу закінчилися тим, що Рудець написав заяву на звільнення “за власним бажанням” та пішов.




коментарів: 18
  1. Рудець може писати по п”ять заяв кожен день і працювати далі. Все вирішує Київ.

  2. Згідний з Вами. Заява яка написана під тиском не є дійсною,вона може навіть якщо і до йде міністра ( дуже сумнівно, буде у Гури для колекцій) бути не підписана або ще навіть десь по дорозі зникнути.
    В литовежі теж реєстрували однозначно по вказівках з великих верхів, сам Іваничук навіть за хабар від одного Рудця за таке би не взявся.
    Далі буде …

  3. Ох хлопці, коли всі разом на одного всі герої))) скоро будете дупу цілувати В.І.

  4. Як не крути а шахтам піпець. Знову на безробітних шахтарях зароблятиме рудець, пропонуючи свої послуги в оформленні регресів.

  5. А як Василь Іванович Рудець може писати заяву на звільнення дир. шахти № 9?
    Він другий рік на постійно основі працює інженером з охоронм праці в Нововолинському ВПУ дириктор В. І. Приступа.
    Шановний Гура Вам не цікаво, як одночасно (постійно)можна працювати на двох роботах.
    З училища він не звільнений.

  6. Герої будуть тоді коли шахту закриють, і депутат не допоможе. Всі погані будуть. Прийшли покричали стіл в околиці накрили і всі счастливі. Маріонетки.

  7. це все кляті комуняки, як сказав би Анатоль з Олександром, намагаються знищити залишки вугільної промисловості… чи може навпаки, кляті комуняки заважають завершити декомунізацію шахти.. хто їх розбере… коротше, Слава Україні !

  8. Як усі на одного ? Це не розбірки один на один. Люди мають право усім трудовим колективом захищати свої права плюс люди являються представниками профспілок . Герой коли він сам поїхав до Іванчука реєструвати статут ВП.
    Не путайте і не путайте людей.

  9. Вчора в черговий раз Гура продемонстрував,за що насправді він бореться( а бореться він за кормушку з якої живиться разом з Юрківим і ще пару пристосуванців(( якщо хтось хоче знати правду про від‘єднання шахти то слухає професіонала а не Гуру без освіти який невміє два слова зв’язати а тільки піниться і кричить

  10. ми сидимо без зарплати а Юрків з Гурою набивають кишені ГАНЬБА а ще більша ГАНЬБА нам що ми їм дозволяємо залишити нас без роботи а люди які дійсно готові за інвестувати в шахту великі кошти і дати нам роботу проганяємо

  11. Він хотів зробити з вашої шахти «Шахту Надію», кращого гірничого інженера ніж В.І. не має в місті. Дивіться, потім будете шкодувати, так би працювали років 10

    • Що ви верзете ? Яку Надію ? В Криштопи договори про постачання вугілля з Ахметовом через родинні зв’язки . А Рудець прийшов на закриття . Як можна розвивати шахту незнаючи карти планів гірничих виробків ? А казати я на 5 положив двопутку і дав два 8-ми тонних вагонетки ?
      Це помилка людей зверху. Став когось іншого на пів року розганяй дільницю ДПР, вези воєнкомат і перевірки , і тоді став Рудця

  12. Мені от цікаво, один з моїх колег сказав на зборах (на відео чути) що на шахті перший раз за багато років нормальний керівник, в мене таке відчуття що ми на різних шахтах працюємо. Юрків нормальний керівник – це від коли, та при тих брехунах як Юрків і Гура нам стає гірше з тижня в тиждень. Як можна називати Юрківа нормальним керівником – може нам зарплату вчасно виплачують чи доплати роблять, може спец одяг комусь новий видали чи взагалі хоч щось на краще при ньому стало. Гура кричить що Рудець шахту закриє а з тами темпами добичі нас не закриють ????

  13. Всі наші біди із за таких діячів як Гура і йому подібні ні освіти ні культури людям голову задурили а самі користуються моментом. Розказують казки що Юрків з міністром каву п’є,та міністр його в очі не бачив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок