<

Шахту №9 «Нововолинська» під закриття? Насалик ігнорує домовленості щодо роботи копальні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 15.02.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Розпочали процес реорганізації ДП «Волиньвугілля», в ході якого в Литовезькій ОТГ зареєстрували нову юридичну особу – ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» з порушенням законодавства. 

12-го лютого до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис про реєстрацію Статуту ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» з фондом близько 11-ти мільйонів.

Ще 30-го листопада 2015-го року Міністерство вугільної промисловості та енергетики, керуючись розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 № 696-р «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств» видало наказ № 550 «Про створення ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділу» діючого ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу «Волиньвугілля».

Нагадаємо, що 7-го лютого гірники шахти №9 влаштовували протести на підприємстві з вимогою  припинити дії з реорганізації, які ведуть до ліквідації копальні.

Василь Рудець, який має бути директором новоствореного підприємства, зареєстрував його статут в Литовезькій ОТГ. На це був виданий відповідний наказ Міністерства № 74 «Про затвердження Cтатуту Державного підприємства «Шахта № 9 «Нововолинська» від 29-го січня 2018 року.

На даний момент Рудець працює інженером з охорони праці в училищі Нововолинська. Наказом Міністерства його призначили директором ДП «Шахта № 9 «Нововолинська», яку він старанно намагався зареєструвати по ЦНАПам регіону, доки не зробив це в Литовезькій ОТГ, за погодженням голови Івана Іванчука.

Як повідомили керівник місцевого осередку НПГУ  Сергій Макаров та голова незалежної профспілки шахти №9 Василь Гура, реєстрація Статуту ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» відбувалася з порушенням Господарського кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» та ЗУ «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Також зауважують, що всі дії по реорганізації «Волиньвугілля» здійснюються без погодження із профспілками.

Саме по цим причинам Рудцю відмовили реєстратори ЦНАПу в Нововолинську та в Іваничах, куди він звертався.

Окрім того, 5-го лютого на зустрічі  в.о.генерального директора «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка та шахтарських профспілок із міністром Ігорем Насаликом той озвучив, що шахта №9 буде працювати в складі ДП«Волиньвугілля», а зі створенням Національної вугільної компанії ввійде туди. Наказ про реєстрацію статуту нового підприємства мав відмінити та зупинити процес реорганізації.

Дії, які виконуються за наказами Міністерства вказують на те, що шахту планують ліквідувати. Водночас від Насалика лунають обіцянки, що копальня працюватиме.




коментарів: 2
  1. Сьогодня голова профспілки Приступа в своєму автомобілі мав зустріч з головою Литовезької
    отг Іванчуком в 16,45год,біля магаину Мікс.Мабуть вирішували долю шахти9

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота