<

У Нововолинськ завітав мер німецького міста-партнера Ноймюнстер Тобіас Бергманн

09:49 | 11.08.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
595
/ Коментарі відсутні

Мер міста Ноймюнстер Тобіас Бергманн прибув у Нововолинськ 8-го серпня, це його перша поїздка в Україну. Мета поїздки полягає у підтримці українців, а також налагодження партнерства між двома містами.

10-го серпня відбулась спільна пресконференція Бориса Карпуса та бургомістра німецького міста Ноймюнстер Тобіаса Бергманна, де журналісти мали можливість поспілкуватись з мером міста Ноймюнстер. Зокрема, говорили про оздоровлення діток, подальшу співпрацю та життя переселенців у Німеччині.

Очільник Ноймюнстера під час поїздки в Україну відвідав підприємства Нововолинська (Промлит, Ханелектробау, індустріальний парк, Кроноспан, ВМК, Роса, Грін компані). Тобіаса Бергманна також познайомили ближче з життям Нововолинська.

Тобіас Бергманн поділився своїми емоціями, які відчув під час хвилини мовчання, також мер німецького міста відвідав Алею Героїв, укриття, заклади освіти, заклади культури, ДФТГ та познайомився з роботою волонтерів у Нововолинськ HELP.

“Я глибоко вражений вашою сміливістю, з якою ви приймаєте виклики, та тим потенціалом, який має місто.
Я дуже щасливий, що ми маємо партнерство між Ноймюнстером та Нововолинськом. Я знаю чимало людей, які знайшли друзів з вашого міста, ми будемо й надалі розвивати партнерство”, – зазначив Тобіаса Бергманна.

30-го березня Нововолинськ і Ноймюнстер підписали угоду про партнерство. Минулого року й цьогоріч Ноймюнстер приймав школярів з Нововолинської громади на оздоровлення.

Чимало діток з Нововолинської громади мали можливість поїхати на відпочинок у Німеччині завдяки підтримці Ноймюнстера. Як зазначив Тобіас Бергманн, співпрацю щодо оздоровлення діток у літніх таборах планують продовжувати й надалі.

Ноймюнстер з перший днів війни активно допомагає Нововолинську, завдяки фінансовій підтримці, було здійснено ремонт будиночків дитячого літнього табору «Прикордонник», також було закуплено генератор для теплокомуненерго. Місто-партнер передало гуманітарну допомогу, допомогло з комунальною технікою, пожежними автомобілями, комп’ютерами для шкіл, медикаментами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця