<

На шахті №9 «Нововолинська » припинили відкачування води через знеструмлення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:57 | 14.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ коментарів 5

Шахта №9 «Нововолинська» відключена від електроенергії. Знеструмлена підземка – не відкачується вода.

Про це 14-го квітня повідомив на своїй сторінці у фейсбуці голова НПГУ Михайло Волинець.

Ситуація загрожує не тільки загостренням соціальних, економічних проблем, а й проблемами екологічними, причому для всього регіону, говорить голова профспілки.

Читате також: 14 мільйонів гривень боргу: шахти ДП «Волиньвугілля» знову без світла.

«Відключення державних шахт на сході та заході країни розпочались 8 квітня, на наступний день після виплати траншу 220 млн грн на часткове погашення зарплатної заборгованості перед гірниками держшахт. Що виглядає як енергетичний шантаж: розрахуйтеся за електроенергію замість того, щоб виплатити зарплати людям. Проте шахти державні і головний постачальник струму – «Регіональні електричні мережі» має державну форму власності. Саме державні діячі від енергетики останні декілька років роблять все можливе, щоб українські державні шахти знаходились у простої та не могли нормально працювати», – йдеться в повідомленні.

Шахтарям мало того, що не виплачують заробленого, ще й не дають нормально працювати.

Загальна заборгованість державних вугільних підприємств за електроенергію накопичилась у рекордну суму – 12,5 млрд грн.

Декілька тижнів тому на держпідприємство «Регіональні електричні мережі», що постачає електроенергію на шахти, було призначено нову людину.

Раніше Павло Петченко очолював дочірню компанію «Нафтогаз України» – ТОВку «Нафтогаз тепло» з дня її заснування у серпні 2018 року по квітень 2020, саме коли в «Нафтогазі» працював Юрій Вітренко.

«Чергова своя людина на чималу зарплату з бюджету України, з кишені шахтарів. Якщо можновладці не змінять своєї жлобської тактики – на них чекають бунти. Причому не тільки шахтарські. На захист своєї Батьківщини – вугільних регіонів, мономіст стануть місцеві жителі», – пише Волинець.




коментарів: 5
  1. Волинець не пиши дурниць. Всі знають що шахту знищує(солодка парочка зорін юрків) солодко розказують як буде добре коли шахта відокремиться а на ділі чим бистріше закривають щоб поживитися.Того то ти пан волинець і боїшся кадрових змін в мінестерсві бо зорін тебе влаштовує. Ти вже давно продався і дбаєш за свій клан і свою кишеню.

  2. Хлопці!Шукайте іншу роботу,звільняйтеся з того кидалова.Переходьте у Львіввугілля.А відокремлення це одним словом КІНЕЦЬ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя