<

Інвестиційна привабливість Нововолинська: головам ТГ Львівської та Закарпатської областей презентували місто

19:31 | 12.09.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
913
/ Коментарі відсутні

12-го вересня у Нововолинськ завітали голови та заступники територіальних громад Львівської та Закарпатської областей, щоб детальніше познайомитись з містом, його інвестиційною привабливістю та поспілкуватись на тему підтримки та співпраці з бізнесом у Волинській області.

Міський голова Борис Карпус провів презентацію та детально ознайомив гостей з роботою індустріального парку «NOVO», підприємства «Green company» та фермерського господарства «Дари Волині».

У міській раді для голів територіальних громад Львівської та Закарпатської областей і їх заступників провели презентацію про підтримку бізнесу у Нововолинську – написання грантових заявок, майстер-класи та тренінги для підприємців.

Завдяки написанню грантових заявок нововолинські ФОПи отримали співфінансування на розвиток – садівництва, швейного виробництва, деревообробки, переробки ТПВ, виробництва напівфабрикатів, медичного обладнання та кав’ярень.

Також Борис Карпус розповів про діяльність релокованого бізнесу у Нововолинську. Наразі у місті функціонують 10 суб’єктів підприємництва, серед яких відновлення відсортованих відходів ТзОВ «Green company», виробництво олії та тваринних жирів ТОВ «АЛЬМАСАРА», ткацьке виробництво ТОВ «Скловолокно» та інші.

Окрім цього, для гостей Нововолинської громади презентували проєкт з будівництва житла для переселенців. Потенційно до 520 ВПО отримають житло, ним планують забезпечити одиноких матерів з дітьми, пенсіонерів, осіб з інвалідністю та багатодітні сім’ї.

Підприємство «Green company»

Голови територіальних громад Львівської та Закарпатської областей і їх заступників відвідали релоковане підприємство «Green company», що переїхало після повномасштабного вторгнення з Маріуполя у Нововолинськ.

Андрій Михайлов – переселенець, співвласник компанії «Green company», яка 15 років займається збором, сортуванням та переробкою пластику. До початку повномасштабного вторгнення бізнес був розташований у Маріуполі та Запоріжжі. Виробничу лінію з окупованого Маріуполя вивезти не вдалося, врятували обладнання лише із Запоріжжя. Повномасштабне вторгнення росіян застало Андрія Михайлова в Ірпені, куди він приїхав до сім’ї.

Втікаючи від війни, Андрій поїхав у Нововолинськ, одразу пішов допомагати у волонтерський штаб і пропрацював там декілька місяців. Познайомившись із людьми та оглянувши місцевість, вирішив остаточно переїхати у Нововолинськ та перевезти бізнес.

Детальніше про бізнес «Green company» з перероблення пластику у статті за посиланням.

Індустріальний парк «Novo»

Борис Карпус та представниця керуючої компанії розповіли про заснування індустріального парку, поставленні завдання та етапи роботи.

Індустріальний парк стане промисловим хабом для розвитку бізнесу у форматі експортоорієнтованому food-кластеру. Підприємства, що будуть розміщенні на даній території допомагатимуть продовольчій безпеці, експортувати продукцію та вкладати кошти розвиток регіону.

Нагадаємо, що 21-го листопада відбулось відкриття індустріального парку «Novo», де працюватимуть українські виробники, що дасть змогу залучати новий бізнес у громаду та підтримати економіку країни під час війни.

Фермерське господарство «Дари Волині»

Фермерське господарство «Дари Волині» функціонує на території села Грибовиця Нововолинської громади з 2013-го року й дотепер розвивається. Фермери та працівники висаджують нові сорти яблук, аби все більше охочих мали змогу скуштувати солодкий врожай.

Юрій Єлева тривалий час працював на ливарному виробництві, був директором заводу. Фермер розповів журналістам, що його батько придбав трактора, а сам Юрій у 2002 році пішов у політику, став обласним депутатом та заступником міського голови.

Та з часом зрозумів, що не хоче працювати у кабінеті. Саме тоді виникла ідея відкрити садівниче господарство «Дари Волині» на території села Грибовиця. Більше про проєкт за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя