<

Чи варто їсти сало: про користь і шкоду для здоров’я розповіла нововолинська тренерка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 8.07.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
4760
/ коментарі 4

Багато хто відмовляється від вживання сала, вважаючи його шкідливим тваринним жиром. Насправді сало досить легко засвоюється організмом і містить велику кількість корисних речовин.

У яких кількостях його можна вживати, щоб не нашкодити організму розповіла у своєму інстаграмі нововолинська тренерка та нутриціологиня Надія Самох.

Сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти. Також у ньому є корисна речовина холін, що відіграє важливу роль в обміні жирів. Вітаміни D та Е.

Головне – знати, як і скільки його їсти. Калорійність сала приблизно 800 ккал на 100 грамів. В ньому немає білків, клітковини та мінералів. У салі досить багато некорисних насичених жирів. У 100 грамах – майже 40 грамів, подвійна денна норма для нашого організму.

Скільки можна їсти сала?

Сало їсти варто, але небагато. Вдень можна не більше 30 грамів.

Щоб сало принесло максимальну користь для здоров’я, варто дотримуватись простих правил:

  • Не вживайте сало у великих кількостях. Надлишок жирів може викликати дискомфорт у шлунку або кишківнику.
  • Пильнуй свій раціон та зважай на витрату енергії. Якщо раптом з’їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, інші тваринні жири, м’ясо, а також солодощі.
  • Краще їсти свіже, якісне сало без хліба. Найкраще поєднувати зі свіжими овочами та зеленню.

З’їли сало, тепер варто подумати про те, щоб його спалити. Еквівалент вживання 100 г сала:

  • Біг протягом 90 хвилин;
  • Тренування в залі протягом 150 хвилин;
  • Прогулянка на велосипеді – 50 хвилин;
  • Енергійні танці протягом 90 хвилин.




коментарів: 4
  1. Як казав один мудрець, немає ліків і ядів, все корисно, в міру. Справа лише в дозі і індивідуальній переносимості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок