<

Вчитель б’є та принижує: Мама учениці нововолинського ліцею заявляє про булінг, у школі – своя позиція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:23 | 2.12.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
234
/ коментар 71

Ірина Оселедчук, мама 4-класниці, яка навчається в нововолинському ліцеї №1, розповідає про булінг у школі з боку учнів та класного керівника. Керівництво школи заперечує упереджене ставлення до дитини, а сам педагог вважає, що Ірина сама йде на конфлікти та порочить її честь і гідність. Справою займається поліція.

У п’ятницю, 29-го листопада, мама дівчинки звернулася в редакцію інтернет-видання “БУГ”, щоб розповісти про ситуацію. Розбиралися в обставинах журналісти в понеділок, 2-го грудня, в школі та Нововолинському відділенні поліції. Отримали коментарі і від вчителя, якого звинувачують в булінгу.

Ірина розповіла, що класний керівник регулярно била указкою, систематично принижувала її дитину при всьому учнівському колективі, налаштовувала дітей проти. Діти в свою чергу також били доньку Лєру, викликали “на бій”, розповідає мама.

“Що така ситуація триває з 1-го класу навчання, дізналися за допомогою психолога. Дитина сама нічого не розповідала”, – говорить мама дівчинки.

Ірина вважає, що цькування доньки відбувається через релігійну приналежність. Сім’я належить до Свідків Єгови і має свої переконання щодо відзначення Різдва та інших релігійних свят. За словами мами, вчитель принижує через це дитину.

Мама зверталася до керівника навчального закладу з заявою на дії вчителя, хотіла перевести дівчинку в іншу школу.

“Директор запропонував перейти в інший клас. Після осінніх канікул перевели і там проблем немає. Та 11-го листопада колишній однокласник вдарив доньку: він йшов по сходах, вона – з коридору. Побої ми зняли і в лікарню приїздила поліція. На батьків за неналежне виконання своїх обов’язків склали протокол. Я вважаю, якщо вчитель має совість і не витримує з дітьми – повинна сама піти”, – зазначила Ірина.

Жінка звернулася в поліцію і щодо факту булінгу та подала звернення до освітнього омбудсмена.

Детальна розповідь мами – у відео:

За коментарем БУГ звернувся до директора ліцею №1 та колишнього класного керівника.

Сергій Володимирович Мороз зазначив, що вчитель тривалий час працює в школі, подібних конфліктів не було. Психолог працювала з учнівським колективом, фактів агресивної поведінки зі сторони дітей не було виявлено. Також додав щодо самого побиття дівчинки 11-го листопада, про яке розповідає мама.

“У школі всюди є камери відеоспостереження: виходять і на коридор, і на сходи. Разом з батьками передивлялися відеозаписи, ситуації, про яку розповідає мама, не побачили. Вона і сама плутається в розповідях, де саме це було.

Щодо розповіді мами, що ситуація трапилася ще в 1-му класі, ставилося їй питання, чому відразу не зняли побої та не повідомили в поліцію”, – розповів керівник навчального закладу.

У телефонній розмові колишній класний керівник Тетяна Петрівна, педагог з 40-річним стажем, розповідає, що сама мама є конфліктною. Вважає, що вчитель відноситься до дитини не так, як до всіх, хоча такого немає. Класний керівник дівчинки розповіла, що за приниження її честі та гідності планує також звернутися до правоохоронних органів..

“Старалася завжди згуртовувати дітей, ніхто з батьків не був так претензійно налаштований, як мама Лєри. Протягом трьох років старалася дівчинку зрозуміти. Та весь час були претензіїї від мами: то мало запитую, то багато. Дівчинка була слухняна, але були робочі моменти: якісь зауваження чи заохочення. Ніразу не зверталася мама з претензіями, які висловлює зараз.

Була ситуація, коли Лєра прийшла до школи в бальному платі, з розпущеним волоссям і в масивних сережках, я просто сказала всім учням – ходити скромно. Мама порахувала, що це публічне приниження.

Ще один момент: так, було простим олівчиком легенько, можливо неправильно, я це визнала.

Ніхто ніколи не афішував, що сім’я належить до Свідків Єгови”, – розповіла педагог.

Начальник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів, що за фактом побиття школярки однолітком, на батьків складений протокол, бо відповідальності в такому віці діти не несуть.

Після розголосу конфлікту в школі, батьки класу вирішили влаштувати збори. За словами класного керівника, це була ініціатива батьків, які не згідні з позицією Ірини.




коментарів: 71
  1. Майже в кожній школі Новіка є вчителі пенсійного віку, які звикли працювати застарілими методами “линійкою по пальцям, указкою по парті, зірватися на учнях, можливо обізвати, посадити за ослячу парту” погодьтеся всі хто навчався в часи Радянського союзу стикалися постійно з такими методами, нікуди це неподілося.

    • Осляча парта це яка ? В нас не було позорних парт , ну хіба що для двійочників – остання парта біля вікна

    • ну ти й звиздун :) ну я навчався, нічого такого не було навідь близко.. яким ідіотам ти це розказуєш ?

  2. Ну все розумію. Дитину шкода. Але мама на рахунок Різдва теж не права. Тому що навіювання своєї віри,це неправильно. Розповідати про якихось зміїв. Як на мене це те саме що сказати діткам що діда мороза не існує.

    • А розповідати про ворожіння , і влаштовувати сеанси окультних дій дітям на вашу думку це добре??? Хоча це ж прадіди так робили, треба ж , дітям в голови вкласти

  3. Вчився при совку, закінчував школу при Україні. Ніяких методів гестапо в навчанні не було

    • Ната, так хто кому навіює? У нас свобода віросповідання в конституції наче, чи може ні? В мене таке враження, що ніхто не задумується для чого в першу чергу потрібна школа. А вона потрібна для того, щоб підготувати дітей до життя в соціумі. В соціумі, який не складається з представників однієї релігії, чи раси. Давайте жити в мирі. А на пенсіонерок-викладачок, які дітей б‘ють по руках і психологічно травмують, за таке взагалі треба кримінальну справу відкривати.

  4. так, було простим олівчиком легенько по руках пройшлася….ну-ну, може з часом і ще щось “визнається”

  5. Ми бились в школі щотижня , приходили з синяками бувало . Відстоювали своє право та думку в суспільстві , коли треба , то й з кулаками . Дівчата також спарінгувалися , хоча й рідше . Нікуди дальше школи це ніхто не виносив . Получали ми й указками , бувало , але за діло , й йшло на користь . Віруюча мама виховує доньку в релігійній теплиці , яка далека від реального життя – того й дитина не знає як себе поводити серед стада (шкільного суспільства) . ТП

    • Коли ти один на один це ще можна зрозуміти, мало що не поділили. А от коли проти тебе весь клас , певно дітей не маєш і пишеш нісенітниці!

      • Ви мені не тикайте . Й в моє життя носа не пхайте , що я маю , а чого не маю . Ви , судячи з імені – мозку не маєте . І взагалі , чому на ресурсі реклама ОЛХ ?

        • Судячи з вашої розповіді , тяжке дитинство було , доречі в нормальних класах і школах ,описаних вище розбірок нема! Так що пост олх правду каже )))

        • Не звертай уваги, друже Олександре, на образи та зневажливий тон висловлювань на твою адресу. Терпи!

  6. Тетяна Петрівна також зробила з нашого сига ізгоя в класі. Вона має упереджене ставлення до дітей, які їй не подобаються. Завдяки їй однокласники також били малого. Директор ліцею там нічого не вирішує, він на боулінг закриває очі. Ми багато разів зверталися до нього він нічого не вирішив, а сказав що син сам пророкує однокласників. Так було до сьомого класу поки ми не перевили дитину до іншої школи все одразу змінилося. А ви спитайте у Тетяни Петрівни, чому її поперли з гімназії?

  7. Дитині ломати життя ,ніхто не має права, Старе нехай на пенсію шурує врешті решт ,і директор покривач теж! Дайте молоді працювати ато пригрілися на сідалах!

  8. Якщо не подобається вчитель – ніхто не силує. Можна завжди перевести до іншого класу.А з нинішніми дітьми шкода вже вчителів. Бо всяка “яжемать” влаштовує булінг всьому педагогічному колективу

  9. Легенько олівчиком, так пройшлася… дитині по пальчиках. М-депц. Молодець мама. Не така, як інші – встала на захист доні. А хто ж іще? Решта бояться, ні не за власних дітей – за свою шкіру. Ганьба.

  10. Брехня всесвітня!
    У мами просто фобія ображеної і приниженої!
    Вам чогось бракує ? А чоловік у Вас є? Шкода перебивати розмову,видно,що бреше ,старається!

  11. Спухли суставчики від олівчика,дурдом!
    Щоб вони спухли молоток треба,як мінімум!

  12. Я теж згідна!
    Ми не можемо подобатись усім!
    Мама явно перебільшує серйозно!
    Нові діти так звонити,що телефон не замовкав!Сміхота!
    Можливо і було щось конфліктне!
    Але треба мати принаймні зоровий злузд,щоб усе так роздути!
    Мама Лєри хоче бути відомою???
    Попала в телевізор і рада ?

  13. Ця мама пише заяви в поліцію навіть за курку,що перебігала не так дорогу!
    Добре знаю цю сім’ю!
    Бідна вчителька і діти!

  14. Теж колись навчалась у класі Тетяни Петрівни, а зараз там вчиться менша сестра. Ніколи ні я, ні вона не стикались з подібними ситуаціями, тому впевнено зі свого особистого досвіду можу сказати, що вся історія надумана і дуже перебільшена. Ніякого булінгу серед учнів початкових класів, тим більше з боку вчительки, там бути не може. Проблему створила лише підвищена конфліктність мами, її повне небажання раціонально розібратись в ситуації і банальна прив‘язка до релігійного чинника, що в 21 столітті, а особливо в нашому місті, абсолютно не є проблемою

  15. Як протистояти булінгу якщо отакі “вчителі”самі створюють всі умови для його розвитку?

    • Мама молодець! Треба захищати своїх дітей. А вчителя давно на пенсію потрібно!!!! Директору ганьба, покриває її. Де правда? Боїтеся з роботи полетіти ???

  16. Тетяна Петрівна була моїм класним керівником в початкових класів. І майже кожен день зі школи я приходила в сльозах. Жорстоке відношення було з боку вчительки та учнів. Ця вчителька занадто багато собі дозволяла, окрім того, що вона могла лінійкою бити по руках постійно публічно принижувала ( хоча це робить майже кожен вчитель ), і на батьківських зборах вимагала космічні гроші на ремонт та дорогі подарунки для себе ( наприклад говорила, що хоче на день народження золоті часи ). На мій погляд вчителі повинні приносити знання та спонукати дітей бути добрими, вона ж деяких дітей робить жорстокими, з деяких ізгоями, ну а “любімчкі” були діти з багатої сім’ї, до яких вона відносилась добре.

    • Оце так “фруктік” Тетяна Петрівна!!
      І на жаль, вона не одна така, по всіх школах таких не бракує. Винуваті завжди остаються “яжематери” та діти виходять зі школи з неврозами.
      І абсолютна правда те, що не без участі вчителів той булінг виникає.

    • Доброго дня якщо маєте інформацію і готові поділитись зверніться будь-ласка в месенджер

  17. Ця мама пише заяви до поліції навіть на курку,що не так перейшла дорогу!
    Добре знаю цю сім’ю!
    Бідна вчителька і діти!

  18. Зрозуміла реакція директора на те щоб захистити репутацію ліцею через некваліфікованого робітника, але вам повезло що батьки виявились терпеливими, була б це моя дитина, то могло все закінчитись плачевно для учителя. З камер то мабуть потерли всі відео.

      • Якшо потрібно надам відповідним органам інформацію про вчительку що вона ще накоїла

        • Доброго дня я мама цієї дівчинки якщо Ви знаєте якусь інформацію прошу дуже зв’яжіться зі мною через месенджер

  19. Очень страшно что творится, был же случай пару лет назад учителя поймали на педофилии с города причем и вот представьте что он с детьми бы сделал, этот пример четко показывает как запугали ребенка что рассказать смог только через психолога.

  20. А ви захисники запитайте Тетяну Петрівну чому її виперли з Гімназії?! Точно за ті самі дії, що описує мама дівчинки. Було і побиття указкою,била по чому бачила,не тільки по руках, ай по голові діставалося. Про психологічне цькування, то там і мови не має, можна книжку написати… Кожного року ходила з дітьми на коляду по домівках, а потім при всьому класі чихвостила дітей, чиї батьки, на її думку занадто мало дали колядникам))) Про вимагання подарунків, і мови немає) Батьки продають взуття? Подаруй вчительці пару) Працюють на заводі- не відмовитися і від продуктів. То ганьба, а не вчитель!

    • Доброго дня я мама дівчинки якщо маєте інформацію зв’яжіться будь-ласка зі мною через месенджер

  21. Молодець мама!!!!! Учителя вигнати зі школи обов’язково!!!!!! А дівчинці буде краще в іншій школі!!

  22. Особисто знаю психолога, яка працювала із дитиною. Все, що казала мама, правда 100%. Це тривало давно.

  23. Мда..в СССР похоже не тільки сексу не було але й мізків також. Такі вчителі це щось з чимось.

    • Гнати в шию такіх вчительок треба!!!На її місце є тисячі інших хороших педагогів які хочуть навчати і поводять себе педагогічно до дітей!!!! Директор повинен був давно її звільнити!!!!…Це вона прийшла на роботу і себе так веде…Жах!!! І позор таким вчителям !!!

  24. Як боротися з булінгом? Ніяк! В нашій країні це неможливо! де вчитель каже: “не можуть бути всі погані, а ти хороший”,і навіть не намагається розібратися! НІЯК, коли вчителю простіше погодитися з більшістю, а не захищати жертву, коли клас скандує “повісся”, і прізвище, а класний керівник і шкільний “психолог”, звинувачує жертву,(сам винен), бо їм так зручніше! Жертвами булінгу не стають успішні, врівноважені і сильні морально і фізично діти! Вони від таких потерпають, зазвичай гноблять діток емоційно неврівноважених, слабких, плаксивих, з фізичними вадами, погано одягнутих, дітей яких нікому захистити, і які за себе постояти не можуть. І да весь клас скаже : бо він (вона) сам винен, бо він такий сякий , згадають всі помилки дитини, і ще й оббрешуть! це і є булінг , але наші вчителі не готові і не хочуть це визнавати і з цим боротися. І часто коли мама хоче розібратися, то вчитель захищає кривдників, а їхні батьки вчителя, така собі “кругова порука”, і з жертви та його батьків ще й дурних зроблять! Який вихід? Забрати тихенько дитину і спробувати щастя в іншій школі.

  25. Моя дитина також вчилася в цієї вчительки.Вона била і дівчат, і хлопців.Попросила не протягувати рук до моєї дитини,то за місяць з хорошиста став двійочник.Мусила перевести в іншу школу і туди приходила,щоб принизити.Закінчилось тільки тоді, коли сказала деректору гімназії,що якщо вона не перестане переслідувати дитину,то я буду далі шукати захисту.Але дуже дякую за друго вчителя,яка підтримала мою дитину.І читаючи цю статтю в середині все перевернулося від жахливих спогадів.Це не вчитель-це потвора,якій не місце в школі.

  26. Смішно з тих хто покриває вчителя, тобто дитина сама собі травми нанесла хочете сказати…ну ну ждемо результатів розслідування.

  27. Сказати, що я в шоці, то це не сказати нічого!Прочитала уважно всі статті паніКамишнікової,продивилась двічі оце відео,прочитала всі коментарі і не можу промовчати.Я в шоці від усього цього срача.У нас що репресії 30-х минулого століття,що ви раптом всі -аноніми та ще про совок і сирисири розмірковуєте!У всій цій ситуації мені, особливо,шкода двох людей. В першу чергу це маленьку Лєру,яку загнала в “глухий кут” саме її мама,(перший камінь…Ой).Скажіть,якщо вашу дитину ображають,б,ють-ви про це взнаєте у психолога?І через три роки?І для того,щоб дитина дала відповідь звідки синяк потрібно скликати мама,дідусь,бабуся?Луцькі і Новолинські лікарі некомпетентні-не можуть відрізнити побої від захворювань?Поліція не професійна?А на батьківських зборах батьки 22-х дітей неправі і підлабузники? В інтерв,ю мама не припускає,а стверджує,що у всьому винна вчителька -хлопчик в коридорі вдарив дівчинку з іншого класу,а винна вчителька хлопця, а совісті немає його мама.Шановні дописувачі, вам зрозуміла логіка мами?В особисту неприязнь до вчителя,мама не повинна була втягувати свою дитину.Якщо між двома дітьми у школі конфлікт, то на “коврику” у директора школи мали бути батьки двох сторін,а не емоційні дискусії сторонніх людей. Компетентні (а може теж не компетентні,на думку мами Лєри?) органи розберуться.”Не суди і несудимий будеш”,- написано в Біблії! А другу людину,яку мені шкода -це вчителя!Я маю право так стверджувати,тому що свою першу вчительку мій уже повнолітній син рахує одною з кращих вчителів у його житті.Саме цю вчительку!!!Двічі прослухавши інтерв,ю, не могла зрозуміти про кого йде мова,поки не отримала інформацію від батьків однокласників мого сина. За чотири роки не було мені жодного натяку на подарунки, у класі вчилися діти з сімей різних релігійних конфесій,різного майнового статку і це був дуже дружній клас.

    • Наталю я цілком з Вами згідна!!!!!! “В першу чергу це маленьку Лєру,яку загнала в “глухий кут” саме її мама” – ЗОЛОТІ СЛОВА. у одного з моїх синів був у 5 класі конфлікт з однокласниками, ми його вирішили за ДВА! ДВА дні , аж ніяк не ЧОТИРИ РОКИ!!!!

  28. Пані Манюня!Ви так впевнено говорите,що все що розповідає мама правда тому що ви знаєте психолога.))) Якщо психолог розповідає про свої сеанси і проблеми які розглядаються і опрацьовуються з дітьми комусь іншому крім батьків дитини або за згодою батьків розглядає проблеми дитини в її колективі,то грі йому ціна. А Вам напевно психолог все з точністю доповідає,якщо Ви говорите що все на 100% правда!!!!!

  29. Яка мама молодець!!! Я побоялася публічно виступити. Завдяки Тетяні Петрівна боулінг процвітав в класі. Вона нам стільки біди зробила! Просто зруйнувала особистість дитини. А камери працюють лише із-за ініціативи директора, в потрібний момент вони завжди виключені.

  30. Шкода цих горе-батьків, що реалізовуються за рахунок дітей. Вчитель стерпить все, піде і далі витрати соплі вашим чадам і вчити шнурівки в’язати, аби вам потім соромно не було!Хто б ви були якби не той ненависний вами вчитель? Батьки всіляко намагаються позбутися дітей відправивши в ту саму школу, сдочок, літній табір, до репетиторів!а колись не було половини того, бо батьки любили своїх дітей і приділяли їм увагу!!!За три роки від чужої людини взнати про біду доньки??? Що ти за мама!!! Ні! Вибачте, мами! Що ти за матір?

    • Дуже дякую своїй вчительці за те що приходив додому побитий, з порваними речами, замість того щоб домогти робила ще гірше. Ну це ж діти самі розберуться поки когось не прибтбть випадково на перерві. А потім приходять в школу зі зброєю і запитують чому ж таке роблять, тому що це не школа а пекло. Тому конфлікт не на пустому місці виник там є за що, хто вчився той в курсі справ. Але скоріш за все діло замнуть… Бабосиків то більше у школи..

  31. Панове, даруйте! Про звіряче вбивство Каті було менше коментарів, ніж про збулінговану Лєру. Вважає нещасна мамочка-жертва, що її дитинка, її віра – комусь потрібні. Хай вважає. А мені, що з того?

  32. Тетяна Петрівна – хороший вчитель. Вдячна їй за чотири роки, протягом яких вона навчала мого сина. Навчила писати, читати, рахувати, відпочивала разом з дітьми і всіх своїх учнів здоровими і неушкодженими перевела у середню школу. Я ходила на всі батьківські збори протягом чотирьох років, нарікань на вчителя не чула ніколи. Вважаю звинувачення, висловлені у статті і в коментарях, безпідставними. Випускники Тетяни Петрівни навчаються Нововолинському ліцеї №1 та в Нововолинському науковому ліцеї-інтернаті. Всі бажаючі можуть поспілкуватися з батьками учнів, перш ніж писати анонімні коментарі та поширювати абсурдні звинувачення. Прошу редакцію відредагувати статтю та образливі коментарі, які принижують вчителя та перешкоджають її професійній діяльності.
    Троє моїх дітей навчаються у ліцеї № 1, діти різного віку, початкова, середня і старша школа. Жодного разу не чула про булінг у цій школі. Хороший і кваліфікований педколектив, дружні класи.
    Окремо про дитину, яка в цій ситуації потерпіла найбільше. Бажаю їй якнайшвидшої адаптації у новому класі.
    Бабійчук Оксана

  33. Оксано ви справді вірете у те що написали, бо мене розривають емоціїї. Як ви можете стверджувати про те що насправді не знаєте. Настільки субєктивні враження і при тому що були на усіх батьківських зборах свого сина.

  34. Хочу дати нікому не потрібний коментар. На жаль без прямих доказів, неможливо щось судити простому читачу інтернета. Тому хочу вам, простим людям, “почву для роздумия”:
    1) Дескредитація особи – директор і вчитель, використовують спосіб оправдання своїх дій, як показати постраждавшого в поганому ключі. В фрагменті:
    “Була ситуація, коли Лєра прийшла до школи в бальному платі, з розпущеним волоссям і в масивних сережках, я просто сказала всім учням – ходити скромно. Мама порахувала, що це публічне приниження.”
    або
    “У телефонній розмові колишній класний керівник (…) розповідає, що сама мама є конфліктною.”
    Що являється дискредитацією особи а не логічним аргумент власних дій.
    2) Можливість не правильно описаної історії – головним аргументом в неправильній історії є те що “на камерах відеоспостереження цьої події не було видно, а саме удар бившого однокласника. Це могло бути в іншому місці і часі, хоча моло правдоподобно.
    Фактом є те що шкода була нанесена.
    3) Булінг – суб’єктивно важаю що булінг зі сторони класу це найгірше що може бути. Сам стикнувся з цьою проблемою коли вчивя в польскій школі, мене булили за те що я українець. Ображати можна за будь що, дітям хватить малої іскри щоб розгорілось полуммя. Якщо вчитель призивав класс, або, показував Леру в негативному ключі, буде логічним що діти матимуть негативне ставлиння. А нащот фрагменту:
    “прийшла до школи в бальному платі”
    То це право вчителя встановлювати своє право смаку? Ні. Кожен має право на те, як і в що його вдягатись. А нащот слів:
    “Ще один момент: так, було простим олівчиком легенько, можливо неправильно, я це визнала.”
    То це являється правдоподобною неправдую, бо навіть моя перша вчителька, мене була по пальцям з цілої сили. І це судження можна перефразувати так:
    З моєї сторони принижень і всього подібного не було, а вот бути дітей палкою я можу, але так делікатно.
    Люди ми живемо в 21 століті, яке “делікатно олівчиком”? Чому це ще існує в школі.
    Додатково люди мають претензію, що “вирощюють в тепличних услових” через те що Лера…
    4) Свідок Єгови – я знаю особисто випадки спорів за релігійні переконання, тому якщо ми живемо в свободній країні то ми маємо ПОВНЕ право на віросповідання.
    Претензія що дитина живе в тепличних умовах. А які мають бути спартаньскі?
    Я живу в сімї свідків все своє життя, і я не маю проблем в социумі. Тому люди котрі апелюють релією просто мало розуміють в цій справі.
    Думаю я вам дав підставу задуматись, я не займаю чіюсь сторону.
    Висновок:
    1) Сторона постраждавших – нажаль не мають прямих аргументів.
    2) Сторона обвинувачених – оправдання, дескридитація.
    3) Факт – Ця ситуація показує що людям треба далі реформуватися, змінювати систему образованія і в суспільстві.

    Дуже сміло зі сторони батьків піти, і розповсюдити цю інформацію.
    Всім гарного дня!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок