<

Негода в Запорізькій області: затопило будинки, а на Азовському морі шторм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 28.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Пологівському та Гуляйпільському районах Запорізької області в результаті сильної зливи та шквалів підтоплено близько 100 домоволодінь.

Про це повідомляє регіональне управління ДСНС у суботу, пише «Слово і Діло».

За інформацією відомства, 27 липня у зазначених районах випала місячна норма опадів.

Через негоду – шквальний вітер та сильні грозові дощі – у райцентрі Пологи піднявся рівень стічних вод і підтопило близько 65 приватних будинків, а також п’ятиповерховий житловий будинок.

Рятувальники за допомогою мотопомп відкачали із затоплених домоволодінь 187 куб. м води. За ситуацією на 19:30 п’ятниці підтопленими залишалися 33 будинки – рівень води в них досягав від 20 до 60 см.

Також 27 липня шквальний вітер до 22 м/с і сильні зливи пройшли в Гуляйпільському районі, де за одну годину випала місячна норма опадів – 51 мм.

Внаслідок підняття рівня стічних вод були підтоплені сім приватних будинків у місті Гуляйполе, три будинки в селі Марфополь і один будинок у селі Варварівка.

Рятувальники за допомогою мотопомп відкачали із затоплених будівель 120 куб. м води, а також прочистили стічні канали.

Також ГУ ДСНС регіону оголосило штормове попередження по Запорізькій області. У регіоні очікується шквальний вітер до 20 м/с і зливи. На Азовському морі грози, шквали, висота хвиль до одного метра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота