<

Наступного року бюджет Волині недоотримає 400 мільйонів гривень — ОВА

14:15 | 26.11.2023 / Новини / /
Перегляди
289
/ Коментарі відсутні

У 2024 році бюджет Волинської області буде меншим на 400 мільйонів гривень. Нині тривають бюджетні слухання з розпорядниками і одержувачами коштів.

Як повідомив під час брифінгу директор департаменту фінансів Волинської обласної адміністрації Ігор Никитюк, причина зменшення бюджету — ухвалені у листопаді 2023 року зміни до Бюджетного кодексу України, за якими ПДФО від військових тепер надходить до держбюджету, – пише Суспільне.

“Ресурс області зменшиться на 400 мільйонів гривень. Це досить велика цифра. Тому при формуванні бюджету на 2024 рік в нас немає зовсім можливості передбачати капітальні видатки”, — зазначив посадовець.

Зі слів Ігоря Никитюка, головний кошторис області на наступний рік формуватиметься виключно із заробітної плати, комунальних послуг на рівні 2023 року та інших захищених статей.

Бюджетні слухання в області розпочалися 23-го листопада і триватимуть до 1-го грудня.

“Насамперед це робиться для того, щоб зорієнтуватися по захищених статтях та проблемних питаннях, які прийдеться вирішувати у 2024 році”, – говорить директор департаменту фінансів Волинської ОДА.

По завершенню бюджетних слухань, каже Ігор Никитюк, буде сформований проєкт обласного кошторису на наступний рік, який має бути прийнятий до 25 грудня 2023 року.

Що відомо про закон щодо ПДФО

Раніше Міністерство фінансів України підготувало законопроєкт про держбюджет на 2024 рік, згідно з яким пропонують спрямувати доходи з виплат військовим з місцевих бюджетів у державний.

Згідно з прийнятим законопроєктом, з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року військовий ПДФО будуть спрямовувати до держбюджету в пропорції 50% на 50%: для Держспецзв’язку на дрони і до Міноборони на артилерійські системи.

А з січня наступного року й до 31 грудня року, в якому буде припинено чи скасовано воєнний стан “військовий ПДФО” розподілятиметься в таких пропорціях:

  • 45% — Держспецзв’язку на БпЛА;
  • 45% — Мінстратегпрому для розгортання виробництва боєприпасів та зброї;
  • 10% — розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами, пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО.

Читайте також:

Без військового ПДФО: у Володимирі пройшло громадське обговорення проєкту бюджету на 2024 рік. Передбачається, що бюджет міської територіальної громади на 2024 рік складатиме 416 млн 80 тис. грн, ……що майже у 2,5 …разів менше, ніж минулого року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер