<

Без військового ПДФО: у Володимирі пройшло громадське обговорення проєкту бюджету на 2024 рік

15:08 | 22.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
895
/ 1 коментар

21-го листопада у залі культурно-мистецького центру Володимира відбулось громадське обговорення проєкту бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2024 рік. Передбачається, що бюджет міської територіальної громади на 2024 рік складатиме 416 млн 80 тис. грн.

Презентувала проєкт бюджету громади на 2024 рік, начальник управління бюджету та фінансів Оксана Субицька. Вона зазначила, що його формування проводилось в умовах максимальної законодавчої невизначеності. Лише 8-го листопада Верховна Рада України ухвалила як закон зміни до Бюджетного кодексу України в частині зарахування до держбюджету 100 % ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу. Крім того, 9-го листопада прийнято Закон України “Про Державний бюджет на 2024 рік”, яким продовжена норма 2023 року щодо зарахування збільшеного нормативу «не військового» ПДФО до місцевих бюджетів громад на рівні 64%. Додаткові 4% цього податку органи місцевого самоврядування зобов’язані спрямувати на енергоносії, що становить майже 11 млн грн, – повідомляють на сайті міської ради.

Отож, з врахуванням законодавчих змін та Закону України про державний бюджет на 2024 рік бюджет міської територіальної громади на 2024 рік сформовано в сумі 416 млн 80 тис. гривень, де власні доходи загального фонду з врахуванням міжбюджетних трансфертів становлять 63,7 відсотка загальної суми бюджету громади, доходи спецфонду – 1,8 %. Міжбюджетні трансферти – 143 млн 880 тис. грн 34,5%.

Власні надходження до загального фонду (без трансфертів) у 2024 році прогнозуються в сумі 264 млн 926 тис. 300 грн. Пріоритетним джерелом надходжень у структурі власних доходів загального фонду бюджету громади на 2024 рік, як і раніше, залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, обсяг якого становить 176 млн грн або 66,4% від загальних доходів.

Щодо видатків, то найбільша сума, а це 156,4 млн грн або 49,5% загальної суми видатків у наступному році планується виділити управлінню з гуманітарних питань на освіту та культуру. Наступним за обсягом коштів є управління інфраструктури, якому передбачено 16% або 51,3 млн грн, 93% з яких – це благоустрій громади. На управління соціальної політики пропонується виділити 46,6 млн грн або 15% бюджету громади.

Також у проєкті бюджету на 2024 рік передбачається виділення субвенції бюджету Зимнівської ТГ в сумі 700 тис. грн на утримання одиноких непрацездатних громадян громади у територіальному центрі с.Льотниче. Крім того, заплановано 20 млн грн резервного фонду. Щодо капітальних видатків, то у проєкті бюджету на наступний рік передбачено лише одну статтю – на будівництво реабілітаційного центру для військовослужбовців загальною сумою 1,9 мільйона гривень.

Детальніше по галузях про заплановані видатки доповіли представники головних розпорядників бюджетних коштів: заступник начальника управління соціальної політики Алла Кузьмич, начальник управління інфраструктури Ігор Возний, начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун, начальник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів Андрій Трофимук, начальник відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення міськвиконкому Наталія Куран, начальник управління “ЦНАП” Алла Троць та начальник управління бюджету та фінансів Оксана Субицька.

Після публічного представлення проєкт бюджету буде подано для розгляду виконавчим комітетом міської ради, постійними комісіями і в підсумку, на пленарне засідання Володимирської міської ради.

Детальніше із проєктом бюджету на 2024 рік можна ознайомитись на сайті міської ради за посиланням.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа