<

На закупівлю ППО для України Канада виділить понад $24 млн

19:43 | 17.09.2023 / Новини / /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

Канада зробить внесок у 33 мільйони канадських доларів (24,5 мільйона доларів) для закупівлі систем протиповітряної оборони для України.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на заяву міністра оборони Канади Білла Блера, – пише Європейська правда.

Зазначається, що закупівлями озброєнь займається Міжнародний фонд для України, який очолює Велика Британія.

У своїй заяві Блер зазначив, що цей внесок є частиною військової допомоги Києву на суму 500 мільйонів канадських доларів, яку прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у червні.

Внесок Канади буде спрямований на закупівлю для України “сотень зенітних ракет малої й середньої дальності та супутніх системам, необхідних для захисту критично важливої національної інфраструктури України”.

У Міністерстві оборони Канади нагадали, що загальний обсяг канадської допомоги Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ становить понад 8 мільярдів канадських доларів, з них понад 1,8 мільярда пішли на військову допомогу.

До слова, Збройні сили Канади з 2015 року в рамках операції Unifier проводили навчання солдатів та офіцерів української армії на Яворівському полігоні у Львівській області, але на початку лютого 2022 року ухвалили рішення перемістити своїх військових до інших країн Європи. Раніше Оттава оголошувала, що канадські військові інструктори планували перебувати в Україні в рамках операції Unifier до 2025 року.

За словами міністерки оборони Аніти Ананд, канадські інструктори з 2015 року навчили понад 35 тисяч українських військових, і цей процес продовжується у Великій Британії та Польщі.

У листопаді 2022 року Канада оголосила про виділення Україні додаткової військової допомоги у розмірі 500 мільйонів доларів. 2 грудня Канада відправила в Україну 500 одиниць зимового одягу для українських військових та планує відправити 40 броньованих машин бойової підтримки.

На початку грудня торік Канада ввела санкції проти Росії, Ірану та М’янми через ймовірні порушення прав людини урядами цих країн. Серед представників РФ під санкції потрапили 33 чинних або колишніх високопосадовців Росії та шести організацій, причетних до ймовірних систематичних порушень прав росіян, які протестували проти вторгнення в Україну.

Канада також разом із Нідерландами 7 грудня 2022 року подали спільну заяву про вступ у справу, порушену Україною проти Росії в Міжнародному суді ООН.

7 березня повідомлялось, що Канада передасть Україні електричні трансформатори для відновлення енергомережі й виділить 3 млн канадських доларів (близько 2,2 млн доларів США) на розмінування територій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця