<

На Волині за привласнення 2 млн держкоштів затримали керівника лісгоспу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 15.02.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

14-го лютого правоохоронці Волині викрили незаконну діяльність організованої групи, до якої входили службові особи до якої входили службові особи державного підприємства «Волинський військовий лісгосп» та суб’єкт господарської діяльності.

Про це інформують пресслужба прокуратури області та СБУ.

Організував діяльність групи директор лісгоспу з метою системного розкрадання коштів державного підприємства.

Попередньо встановлено, що на підставі фіктивних угод про здійснення суб’єктом господарювання лісозаготівельних робіт та рубок на площах військового лісгоспу, які насправді проводилися місцевим населенням за усною домовленістю з лісниками та за плату у значно менших розмірах, з державного підприємства перераховувались кошти на рахунки підконтрольного господарського товариства. Згодом правопорушники переводили їх у готівку та привласнювали.

Так, із листопада 2019 року по січень 2020 року з державного підприємства за фіктивними угодами перераховано понад 2 мільйони гривень.

За місцем роботи та проживання учасників групи, правоохоронці вилучили 500 тисяч гривень, незаконно отриманих від державного підприємства, під час їх передачі представником суб’єкта господарської діяльності службовим особам лісгоспу. Першочергові слідчі дії тривають. 

Після оголошення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України буде вирішуватися питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Правопорушникам загрожує, зокрема, до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Проводяться слідчі (розшукові) дії й щодо інших службових осіб, які можуть бути причетні до розкрадання коштів державного підприємства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок