<

На ремонт пункту пропуску «Устилуг – Зосін» виділили понад 1,5 мільйона гривень

18:19 | 24.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
163
/ Коментарі відсутні

Пункт пропуску «Устилуг-Зосін» відремонтують. Для цього передбачили понад 1,5 мільйона гривень.

Наразі тривають тендерні процедури на prozorro, завдяки яким визначать хто саме ремонтуватиме міжнародний автомобільний пункт пропуску через державний кордон “Устилуг-Зосін”. Йдеться про поточний ремонт. Зокрема, мають відремонтувати покрівлю навісу, влаштувати водовідведення, огородження та дорожню розмітку, а також змонтувати автоматичні шлагбауми. На ці роботи Служба відновлення та розвитку інфраструктури в області передбачила один мільйон 595 тисяч 276 гривень.

Усі роботи мають завершити до 30-го червня.

Нагадаємо, про розбудову пункту пропуску “Устилуг-Зосін” говорять давно. У 2012 році на модернізацію цього пункту пропуску Євросоюз виділив 6 млн євро. Тоді планувалася масштабна реконструкція, Устилуг зміг би пропускати втричі більше людей і автомобілів. Але проєкт так і не відбувся. Роботи призупинили, через потребу проведення археологічного дослідження, оскільки на території пункту пропуску знаходиться пам’ятка архітектури ІХ-ХІ ст. Вали Городище.

Потому у березні 2021 року першим питання необхідності реконструкції митного пункту пропуску “Устилуг” підняв народний депутат України Ігор Гузь. Він наголосив, що «Устилуг» перетворився на хлів.

У січні 2022 року було оголошено тендер про модернізацію ПП “Устилуг” вартістю майже 200 млн грн. Згодом нардеп спільно з головою Володимирської районної ради, головами та представниками місцевих громад зустрівся з заступником міністра інфраструктури України Мустафою Наємом, обговорити програму модернізації пунктів пропуску на Волині та запросили його відвідати дану митницю. Проте, як бачимо, реконструкція поставлена на паузу і єдине, що було зроблено на Устилузі – це відремонтували дорогу у травні 2023 року.  Хоча уже під час повномасштабного вторгнення, капітально відреконструювали пункт пропуску «Краківець-Корчова». А про Устилуг, знову ніби забули.

Однак наприкінці минулого року керівництво держави визнало, що міжнародні пункти пропуску під час війни стали стратегічно важливим напрямком розвитку й підтримки експортного потенціалу та імпорту. Відтак знову заговорили про розбудову, реконструкцію й модернізацію пунктів пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Устилуг – Зосін».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя