<

«Мав бути одним із найбільших за час війни», – Юсов про зірваний обмін полоненими 24 січня

17:17 | 26.01.2024 / Новини / /
Перегляди
178
/ Коментарі відсутні

Обмін військовополоненими, який був запланований на 24-го січня в день, коли впав російський літак Іл-76, мав бути одним  з найбільших з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, інформує УНН.

«Ми не будемо називати точної цифри (військовополонених, яких мали обміняти – ред.). І до обміну, поки він не відбудеться, такі речі не практикуються. Але це мав би бути один з найбільших обмінів за історію повномасштабної війни. Взагалі, можна сказати, що він мав бути ювілейний – 50-й, але на жаль не відбувся», – сказав він.

Юсов зазначив, що вивчається інформація щодо списків українських військовополонених, які опублікували російські пропагандисти. Також відбувається комунікація з родинами полонених.

«Що стосується подальших обмінів, як би не було важко, а це не перша спроба Росії використовувати тему військовополонених в очевидно в провокативних цілях проти України», – сказав представник ГУР.

Також Юсов запевнив, що Україна  продовжить роботу щодо проведення обмінів.

«Україна продовжить роботу, контакти продовжить, Координаційний штаб з поводження з військовополоненими, переговорна група буде працювати над тим, щоб, не чекаючи завершення війни, продовжувати обміни та повертати наших захисників, цивільних бранців, які знаходяться в російській неволі», – заявив Юсов.

24-го січня у Бєлгородській області РФ впав військово-транспортний літак Іл-76. У Міноборони РФ заявили, що на борту перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін. Українська розвідка згодом заявила, що 24 січня дійсно мав відбутися обмін полоненими.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота