<

Колишній боєць 51 ОМБ – про психологічну реабілітацію воїнів АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:25 | 27.05.2015 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Журналісти «Слова« Волині »зустрілися з колишнім бійцем 51-ї окремої механізованої бригади, щоб поговорити на тему психологічної реабілітації воїнів АТО.

На кого в цьому питанні більше сподіваються хлопці: на самих себе, державу чи волонтерів? Знайомтесь, наш співрозмовник – лучанин Павло Ковальський.

Ще не так давно він був успішним банківським службовцям, але у зв’язку з мобілізацією краянину довелося перекваліфіковуватися: на Донбасі став грозою сепаратистів – осилив фах гранатометника. І це в свої 24!

На блок-постах під Донецьком і Луганськом Павло прослужив в цілому 9 місяців. У Луцьку демобілізований з квітня, але, каже, до мирного життя ще тільки звикає – спить тривожно, а на побутову несправедливість деколи може відреагувати агресією. Це все, впевнений, наслідок  артобстрілів. Тому пропозицію волонтерів підлікувати «втомлені» нерви і психіку прийняв з радістю. Згадує, побувавши тиждень в Карпатах, – ніби на світ народився.

Реабілітологи так розписали день бійців, що навіть на себе ті ледь знаходили час. Арт-терапія – ось те, що лучанин запам’ятав найбільше. Ефект від малювання на вільну тему психологічно зцілило і його, і товаришів. Про всепереможну силу мистецтва – далі у прямій мові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота