<

Код «Дії» зможуть використовувати розробники з інших країн

07:12 | 16.02.2024 / Новини / /
Перегляди
51
/ Коментарі відсутні

Розробники з інших країн зможуть використовувати код Єдиного державного вебпорталу електронних послуг для створення власних застосунків.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Тепер код Дії зможуть використовувати розробники з інших країн та на його основі робити свої застосунки. Іноземні колеги побачать, наскільки якісні державні продукти ми створюємо», – йдеться в повідомленні.

Відповідний Порядок використання програмного забезпечення мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ухвалив Кабінет Міністрів під час засідання 13 лютого.

Як підкреслив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, з відкритим кодом і документацією Україна зможе швидко експортувати «Дію» в інші країни.

Відкриті дані використовує більшість розробників топових застосунків з усього світу, бо це допомагає розвинути та масштабувати продукт.

Водночас у міністерстві наполягають, що відкриття доступу до коду застосунку не впливатиме на захищеність даних українців, оскільки буде створено тестовий простір без доступу до реєстрів з імітацією отримання інформації, тож дані українців залишатимуться в повній безпеці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота