<

Кабмін схвалив доопрацьований проєкт держбюджету-2020 і скоротив граничну чисельність працівників РДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 4.11.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

На позачерговому засіданні 3 листопада Кабінет міністрів України ухвалив проєкт бюджету-2020 до другого читання.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Сьогодні ми ухвалили проєкт Бюджету-2020 до другого читання, опрацювавши висновки Верховної Ради. Враховуючи рішення РНБО та комісії щодо розподілу коштів на інвестпроєкти, Бюджет ухвалено з доопрацюванням. Ми завершимо і якнайшвидше передамо документ до Верховної Ради”, – зазначила міністерка фінансів Оксана Маркарова, уточнивши, що з понеділка почнеться його обговорення в ВР і президентом.

Крім цього, уряд скоротив граничну чисельність працівників райдержадміністрацій (РДА). Це обумовлено тим, що в результаті реформи децентралізації функції РДА активно переходять до об’єднаних територіальним громадам.

Рішення Уряду дозволить оптимізувати роботу таких райдержадміністрацій та зменшити витрати бюджетних коштів, які можуть бути спрямовані на розвиток громад на відповідних територіях.

Також міністри зобов’язали усі державні установи виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. Це дозволить скоротити кількість паперових документів та заощадити мінімум 60 млн гривень на рік.

На засіданні Кабмін схвалив і низку кадрових рішень. Зокрема, призначив Сергія Масліченка заступником міністра енергетики та захисту довкілля, звільнив голову Державного космічного агентства Павла Дегтяренка та оголосив конкурс на зайняття цієї посади, а також тимчасово поклав виконання обов’язків генерального директора Державного авіаційного підприємства “Україна” на Олександра Пономаренка.

Читайте також: БУГ дізнавався, як проходитиме скорочення штату Іваничівської та Володимир-Волинської РДА




один коментар
  1. Тих РДА давно непотрібно, ні районних рад ( невідомо за що отримують високі заробітні плати, а в Іваничах голова райради і на роботу неходить, а заробітну плату отримує). Їх давно пора ліквідувати..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа