<

БУГ дізнавався, як проходитиме скорочення штату Іваничівської та Володимир-Волинської РДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:34 | 3.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

В Україні анонсували скорочення штату районних державних адміністрацій. На нього, розповідають в.о. голови Володимир-Волинська РДА Сергій Романюк та в.о. голови Іваничівської РДА Людмила Войтович, очікували ще з літа, тому це не несподівнка, але приємного для працівників також мало.

Як розповіла Людмила Войтович БУГу, на скорочення очікували давно, адже з часом ОТГ перебрали на себе певні функції апарату райдержадміністрацій. Ще кілька місяців тому Кабінетом Міністрів була прийнята поставнова про скорочення майже на 50 відсотків. Проте зараз, розповідає Войтович, відсоток менший. Скорочення Іваничівської РДА торкнеться 30 відсотків працівників.

Зазначимо, що постановою КМУ №746 зменшується з 1-го січня 2020-го року гранична чисельність працівників місцевих державних адміністрацій. Скорочення не торкнеться працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

“Воно йшло в плановому порядку у зв’язку з утворенням громад. Фактично функції передаються на ОТГ і, відповідно, у такій чисельності штату зникає потреба. Ще в червні була постанова видана про те, що завідомо 50 відсотків, але потім відкоригували, що попередньо менше має бути. Відповідно, управління соцзахисту залижаєтсья в тому складі, соціальні функції не скорочуються, питання архівних установ також, архіви мають бути забезпечені”, – розповіла Людмила Войтович.

Для працівників РДА, розповідає Войтович, повідомлення про скорочення не стало новиною.

“Іде до того, що, в кінці кінців, буде укрупнення районів. То в нас на рівні менших районів адімністрації взагалі будуть скорочені. Штатна чисельність Іваничівської РДА 96 працівників. На 30 відсотків приблизно мають зменшити.

У час скорочення дивитимемося пріорітети: якщо люди пенсійного віку, будуть іти на заслужений відпочинок. У нас іде співпраця з центром зайнятості. Люди будуть повідомлені іставатимуть на облік у центр зайнятості. Фактично буде пошук роботи, перепрофілювання, якщо буде можливість і потреба. Може в громаді місця з’являться. Ми надіємося на краще”, – розповіла Людмила Войтович.

Як зазначив в.о. голови, керівник апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації Сергій Романюк, з 1-го січня 2020-го року у РДА працюватиме не більше 61-ого працівника. Всього штатна чисельність Володимир-Волинської районної державної адміністрації становить 94 людини, але вже річ-півтора не заповняються вільні вакансії. Тому великого скорочення Володимир-Волинську РДА не чекає. Всього скоротяться близько 4 людини, говорить Сергій Романюк.

“Кабінет Міністрів дав рекомендації щодо скорочення. Вони прийшли минулого тижня.

Ми вже півтора роки чи два роки не заповняємо вакансії, в нас фактично вивільняється з живих людей приблизно четверо. Тримали вакансії, бо знали, що, рано чи пізно, буде таке”, – сказав Романюк.

Нагадаємо, що голову Іваничівської РДА Лілію Кревську і голову Володимир-Волинської РДА Наталію Василець розпорядженням Президента України було звільнено з посад ще в липні 2019-го року.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок