<

За 8 місяців волонтерки з Іванич передали бійцям 50 тисяч сухих супів і борщів, але наразі їм необхідна допомога

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:42 | 14.10.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
1328
/ Коментарі відсутні

Вже вісім місяців волонтери з Іванич заготовляють і передають українським військовим сухі борщові й супові заправкиЗа цей час активістки відправили на передову більше 50 тисяч порцій сухих борщів та супів. Однак наразі дівчатам дуже потрібна допомога. Необхідні овочі, зелень, спеції і м’ясо, кошти на покупку інгредієнтів та «робочі руки», які б долучилися до заготівлі продуктів і пакування супів.

Нагадаємо, БУГ неодноразово писав про волонтерок, які 8 місяців день в день, з ранку й до ночі заготовляють і передають українським військовим сухі борщові й супові заправки. Організувала місцевих не байдужих господинь Олександра Шептор, яка поставила на паузу свій бізнес, закинула майже всі домашні справи і з головою поринула у волонтерство. Вона не лише згуртувала команду однодумців, а й завдяки підтримці небайдужих українців придбала для військових 14 ОМБр дрон і два автомобілі, а також регулярно збирає кошти на дощовики та термобілизну.

Робота в імпровізованому сушильно-пакувальному цеху “кипить” практично безперервно. Адже, спробувавши сухі перші страви хоча б один раз, бійці просять їх знову і знову. Саме тому партії «Козацького» борщу, горохового супу «Газова атака» та супу із макаронами «Домашні традиції» відправляють на передову майже кожного дня. Ними смакували десятки тисяч військових у різних куточках України, де ведуться бойові дії: Харкові, Миколаєві, Кременчуці, Донецьку, Ізюмі, Чернігові, Сєвєродонецьку, Бахмуті, Запоріжжі та інших містах і селах.

І хоч за 8 місяців зроблено чимало, але ресурси, зокрема овочі, вичерпуються, а фінанси закінчуються. Адже повсякчас потрібно купувати м’ясо, спеції, горох, вермішель, пакети для вакуумування та все інше. Тому волонтерки звертаються до усіх небайдужих і закликають долучатись до доброї справи. Допомога потрібна з овочами. Також можна долучитися до заготівлі овочів й сушити їх у себе вдома, якщо є можливість, або ж у волонтерському цеху, й пакувати там сушені заготовки.

“Дякую всім величезне за підтримку і допомогу у виготовленні супчиків і борщу для наших хлопців на передову! З вашою допомогою за увесь час роботи ми зібрали 181 тисячу гривень. З них, лише на м’ясо було використано 120 тисяч гривень, решта – на пакети, спеції, томат, макарони, горох та все інше, необхідне для супчиків і борщиків. А скільки тонн овочів ви нам принесли і допомогли переробити, я навіть не можу сказати.

Знаю, що зараз з коштами дуже важко, тим більше наближається опалювальний сезон і ціни просто “космос” на все, але знову буду просити: хто має можливість допоможіть! Ціна на м’ясо висока, а суп чи борщ без нього – не дуже. Також вже потрібні овочі, особливо зелень, морква, капуста, часник і цибуля”, – наголосила Саша.

Окрім овочів і зелені, волонтеркам необхідна й фінансова допомога. Кошти можна перерахувати на картку: 

5457 0822 7031 0522 – Олександра Шептор

Борщовий набір, нагадаємо, складається із сушених капусти, моркви, буряка, картоплі, часнику й цибулі, перцю і паприки, м’яса, солі та зелені. У гороховий суп, окрім гороху, волонтерки додають сушені – картоплю, цибулю, моркву і зелень, а ще спеції і м’ясо. У суп із макаронів – традиційну лапшу і м’ясо, картоплю, цибулю, моркву, часник, зелень і спеції.

Частину овочів волонтерки заготовляють в цеху: миють, очищують, нарізають, деякі варять, а потім протягом декількох годин сушать і після цього фасують порціями у пакети, які вакуумують, аби довше зберігались і краще перевозились. Інші активістки чистять, шинкують та сушать овочі у спеціальних електричних сушарках по своїх домівках.

До слова, крім сухих перших страв, активістки передають військовим ще й інші смаколики: консервацію, тушкованки, консерви, ковбасні та м’ясні вироби, солодощі та різноманітну випічку, більшість якої печуть власноруч.

Читайте також:

В Іваничах волонтери за чотири місяці передали бійцям на передову близько 12 тисяч порцій сухих супів і борщів

«Тільки разом ми – сила»: волонтеркам з Іванич, які заготовляють і передають бійцям на передову сухі супи і борщі, необхідна допомога

Волонтери з Іванич придбали для військових 14 ОМБр автомобіль і збирають кошти на дощовики

В Іваничах волонтери готують для солдат «сухий» борщ: 220 порцій вже передали військовим у Чернігів

«Газова атака»: іваничівські волонтери передають бійцям на передову унікальний «сухий» суп

Волонтерки з Іваничівської та Павлівської громад об’єдналися і разом зібрали допомогу жителям міста Ізюм на Харківщині

«Разом до перемоги»: в Іваничах на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень

Волонтери з Іванич відвезли гуманітарну допомогу бійцям і жителям на Донеччину




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя