<

В Іваничівській громаді не вистачає понад 5,5 мільйонів гривень на зарплату вчителям

13:02 | 4.07.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
886
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді не вистачає коштів на зарплату освітянам. Наразі дефіцит складає понад 5,5 мільйонів гривень. Проблеми вчителів очікують вже із серпня.

Про брак коштів в місцевому бюджеті стало відомо під час звіту голови громади Лідії Томашевської 27-го червня.

Голова громада визнала, що в громаді були проблеми з виплатою оздоровчих і відпускних педагогічним працівникам. Однак, вона запевнила, що це питання вже вирішене. І освітяни отримають усі виплати.

“У нас нещодавно відбулася зустріч з керівництвом і профспілковим комітетом, де я поставила питання все-таки виплатити оздоровчі й відпускні педагогічним працівникам”, – підкреслила Томашевська.

Проте вона повідомила про ще одну важливу проблему – дефіцит коштів на зарплату освітянам.

“Я не знаю, що буде з серпня. Адже зараз 5 мільйонів 600 тисяч – дефіцит грошей на зарплату педагогам. Але я надіюсь, що держава виділить усі необхідні кошти, адже в держбюджеті вони є”, – наголосила голова громади.

Томашевська розраховує на те, що освітня субвенція все-таки прийде вчасно і жодних затримок по виплаті зарплати не буде.

Однак місцеві мешканці обурюються, адже на виплату надбавок чиновникам селищної ради за високі досягнення в праці і матеріальної допомоги для покращення соціально-побутових питань та на безглузді судові справи з постачальником теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент», які Томашевська тричі програла, кошти то є, і то чималі, а ось вчителям – немає. Спочатку грошей не було на виплату оздоровчих і відпускних, а ось тепер не вистачає і на саму зарплату.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа