<

В Іваничах вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні і земляка Сергія Байдовського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 20.02.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
516
/ Коментарі відсутні

Минає 8 років з часу трагічних подій, внаслідок яких загинули від важких ран більше ста учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Серед них житель Іваничівщини Сергій Байдовський. Їх пам’ять 20-го лютого вшанували в Іваничах представники влади, громадськість та небайдужі жителі селища.

В місцевому парку біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» відбулась панахида, яку очолили настоятелі Свято-Покровського храму митрофорні протоієреї отці Андрій та Василь.

Громада Іваничівщини запалила свічки пам’яті та помолилася за спокій душ загиблих Героїв.

Настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій у своїй проповіді наголосив, що Небесна Сотня – це ті люди, які своїм прикладом спонукали нас усіх боротися за волю. Вони віддали заради цього найважливіше і найдорожче – своє життя. Все заради того, щоб ми усі жили гідно. 

Опісля присутні хвилиною мовчання вшанували усіх, хто під кулі снайперів і спалахи вогню, відстоював найдорожче – наше життя та світле європейське майбутнє незалежної України.

На знак вшанування відваги, сили духу громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, відстоюючи права і свободи людини, іваничівці поклали квіти та поставили лампадки до підніжжя пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя