<

Проігнорувала запит депутата: голова Іваничівської громади Лідія Томашевська порушила регламент сесії

13:09 | 30.11.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1979
/ Коментарі відсутні

Голова Іваничівської громади Лідія Томашевська під час чергової сесії 29-го листопада порушила регламент пленарного засідання, проігнорувавши запит депутата.

Під час сесії депутати внесли зміни до бюджету громади на 2023 рік. Зокрема, розподілили кошти, які вдалося отримати від перевиконання бюджету в жовтні, а це 2 мільйони 115 тисяч гривень. Окрім цього, здійснили перерозподіл грошей між бюджетними програмами: з деяких забрали, перенаправивши на інші.

Відтак, 83 тисячі гривень забрали з програми “Надання дошкільної освіти”. Як повідомила начальниця фінансового відділу Тетяна Бартновська, ці кошти вдалося зекономити на заробітній платі працівників. Тепер 70 тисяч із них вирішили спрямувати на виплату премій працівникам централізованої бухгалтерії, фінансового відділу та відділу освіти.

Під час розгляду цього питання виникла палка дискусія та навіть суперечка між депутатами та начальницею відділу освіти, культури, молоді та спорту Аллою Наумук.

Депутат Сергій Лойко наголосив, що потрібно ставитися до всіх працівників комунальних установ громади однаково. І якщо виплачувати заохочувальні кошти, то не вибірково, а усім. Наприклад, освітяни, за його словами, премій цьогоріч так і не отримали. Але працівникам селищної ради кошти на премії то є завжди. І ось зараз їх знову відшукали.

“Якщо даємо доплати чи премії, то давайте дотримуватись якогось паритету. Щоб усі працівники були в рівних умовах. А то фахівці одних галузей премії отримують, а інших чомусь ні. Якось несправедливо виходить. Наприклад, освітяни досі не дочекались жодних премій”, – зазначив депутат.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук пояснила, що вчителям премій не виплатили, бо в бюджеті не було зайвих коштів. Мовляв, навіть не вистачало на зарплату.

“Вчителям премії не дали, бо була не забезпеченість коштами на виплату зарплати. Якщо в грудні будуть вільні залишки з того мільйона, що сьогодні виділили на заробітну плату, тоді виплатимо по 5% до посадового окладу кожному працівнику”, – запевнила головна освітянка громади.

Найцікавіше почалося, коли Сергій Лойко запропонував винести питання щодо виділення коштів на премії на окреме голосування депутатів.

Голова громади Лідія Томашевська, яка завжди ретельно стежить за дотриманням регламенту пленарного засідання і регулярно повторює: “Дотримуйтесь регламенту”, або ж “Ви порушуєте регламент”, сама ж його порушила. Вона проігнорувала прохання депутата і не винесла його запит на депутатське голосування.

“Все! Нічого я ставити не буду! Прошу не заважати!”, – наголосила Томашевська.

Свій вчинок вона пояснила тим, що питання, мовляв, було “погано сформульоване”.

До речі, після повномасштабного вторгнення росії в нашу країну депутат Сергій Лойко понад рік воював на передовій.

Проігнорувавши запит депутата-військового Томашевська вкотре продемонструвала, що їй байдужа думка інших, особливо опонентів і, керуючи громадою, вона дотримується лише власних поглядів й інтересів. Протилежні думки, або ж ігноруються, або ж пригнічуються. Зауважимо, що такий спосіб правління чимось нагадує ненависну усім росію.

Нагадаємо, чиновники Іваничівської селищної ради регулярно отримують не лише високу зарплатню, але й тисячі гривень надбавок за високі досягнення в праці та чималі премії. В такий спосіб Томашевська віддячує «за вірну службу». Нещодавно пощастило юристці селищної ради Людмилі Іванчук, бо голова громади виписала їй майже 16 тисяч гривень премії. Ймовірно, це стало подякою за ветування проєкту рішення про виділення 50 тисяч гривень для формування нової військової частини. Тоді замість того, щоб віднайти ці кошти в місцевому бюджеті, їх зібрали з працівників селищної ради та лікарні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота