<

Іваничівські активісти стверджують, що голові громади Лідії Томашевській вдосталь медичної практики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 8.09.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
1079
/ коментарі 2

Інформація про те, що очільниця Іваничівської громади, окрім поста голови селищної ради, ще й працює в лікарні, де обіймає дві посади: лiкаря-методиста та лiкаря-епiдемiолога, обурила місцевих активісток.

Дівчата не розуміють, чому зараз під час воєнного стану, коли багато людей лишилися без роботи, ще чимало потерпіли від того, що їм зменшили зарплату, Томашевська отримує три хороших зарплати, навіть не ходячи на роботу. Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Нагадаємо, журналісти БУГу разом з місцевими активістами з’ясували, що голова Іваничівської громади Лідія Томашевська намагається всидіти на трьох стільцях одночасно. Опісля мешканки Іванич вирішили надати цій інформації ще більшого розголосу, адже вважають цей вчинок Томашевської не справедливим і не чесним. Адже вона могла б обмежитись чимось одним. Наприклад, роботу в лікарні, на думку іваничівців, могли б віддати ще якимсь безробітним людям.

Також активісток бентежить питання: “Коли ж Лідія Михайлівна встигає виконувати усі свої обов’язки?” Тож вони почали розпитувати знайомих, які працюють у лікарні, коли ж Томашевська приходить на роботу. І з розповідей медпрацівників виявилось, що голову громади на її інших робочих місцях в лікарні ніхто не бачив. Натомість, зарплату у медзакладі вона має чималу. Наприклад, з січня по липень 2022 року вона отримала понад 66,5 тисяч гривень. Щомісячно це близько 10 тисяч гривень.

“Людину ніхто не бачив в лікарні. Вона отримує зарплату при тому, що не ходить на роботу і не відробляє той час, який повинна”, – зауважила активістка Марина.

Активістки переконані: краще б голова громади витрачала вільний час на благодійність.

“Наскільки нам би всім було легше і наскільки більше ми могли б зробити, якби вона допомагала. Можливо, я не сперечаюсь, вони в селищній раді щось і роблять і якось допомагають, але разом можна було б зробити набагато більше. А то ярмарок не можна, того не можна, це все не законно і так далі”, – наголосила місцева волонтерка Олександра.

Прокоментувала ситуацію зі своїми трьома стільцями, на яких одночасно сидить, і Лідія Томашевська. Вона не заперечила того, що працює ще й у лікарні, однак, за її словами: “Усе законно”. Щоб не втратити медичної сертифікації, розповіла, що мусить працювати.

“У мене є 0,25 методиста, як організатора охорони здоров’я, і 0,25 ставки лікаря-епідеміолога. Я маю право по закону, для того, щоб не втратити відповідні сертифікати, займатися відповідною діяльністю. В медицині прийнято, хто працює на основній робочій посаді, має право суміщати. А хто працює на інших посадах – має право сумісництва”, – пояснила Томашевська.

До слова, робота за сумісництвом – виконання працівником, крім основної, іншої регулярної, оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому чи іншому підприємстві.

Інші деталі свого одночасного працевлаштування в лікарні та селищній раді Томашевська уточнювати відмовилась. Зокрема, вона зауважила, що графік її роботи в медзакладі – це питання до начальника відділу кадрів.

Деякі подробиці цієї ситуації розповіла начальниця Томашевської, головна лікарка Іваничівської багатопрофільної лікарні Алла Баранчук. За її словами, відповідно до робочого графіку Лідія Михайлівна працює в медзакладі з 17:30 до 19:26, коли виконує обов’язки лікаря-епідеміолога, та з 19:30 до 21:26, коли займається методичною діяльністю.

Втім тут є нюанс: мовляв, Томашевська працює не з пацієнтами, а з документами, комп’ютером та інтернетом. Відтак працювати вона може й дистанційно. Головне, аби посадові обов’язки виконувалися. А на це, запевнила головна лікарка, скарг не має.

“Як тільки ми в ліцензію внесли зміни та внесли туди спеціальність епідеміолога, бо це необхідно для пакетів стаціонарного лікування, тоді ж і прийняли її на роботу. А вона має вищу категорію і відповідну спеціалізацію”, – повідомила Алла Баранчук.

Показали головна лікарка і кабінет Томашевської. І зауважила, що та працює і тут, на своєму робочому місці, і віддалено.

Активістки сумніваються чи доцільно сидіти на трьох стільцях одночасно, коли на вирішення нагальних справ у громаді часу обмаль.

Адже є чимало питань, які “висять у повітрі” не один місяць. До прикладу, декомунізація громади так і не торкнулася, бо Томашевська проти. Офіційні дозволи на проведення благодійних заходів в селищній раді отримати зась. І цей список можна продовжувати. Тож місцеві активісти розмірковують: “Можливо Лідії Томашевській вдосталь лише медичної практики?”.




коментарів: 2
  1. Ржу не можу , ви собі вибрали спеціаліста ,майстра на всі руки ,а особливо голову .

  2. Вимагаю премію для томашевської!
    Від такої навантаження навіть кобили дохнуть, а вона тягне :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок