<

Бійці ЗСУ просять владу Іваничівської громади придбати квадрокоптери: депутати сумніваються, що Томашевська погодиться

22:02 | 6.12.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
1454
/ коментарі 3

Бійці однієї із військових частин ЗСУ звернулися до голови Іваничівської селищної ради Лідії Томашевської з проханням придбати три квадрокоптери, необхідні для виконання бойових завдань.

Лист прохання, підписаний командиром військової частини, на черговій сесії селищної ради 29-го листопада озвучив депутат, який добровольцем захищав рідну країну від окупантів, Роман Чипинюк.

Він наголосив, що військові цього підрозділу наразі мужньо виконують завдання з протидії агресії росії та незламно захищають Харківщину від загарбників. Робити це без допомоги благодійних організацій, які згуртувалися задля збереження незалежності та волі народу України, вкрай важко.

Роман зауважив, що у зв’язку з фазою активних бойових дій та з метою забезпечення наших підрозділів задля виконання поставлених бойових завдань, військові цього механізованого батальйону просять очільницю Іваничівської громади посприяти в придбанні одного квадрокоптера DJI Mavic 3 та двох квадрокоптерів DJI Mavic 3Thermal.

За словами депутата, придбання цього спецобладнання вартуватиме біля 600 тисяч гривень.

Чипинюк зазначив, що повернеться до розгляду цього питання наступного пленарного засідання. А в Лідії Томашевської, мовляв, буде час, аби віднайти кошти, необхідні для покупки квадрокоптерів.

Опісля пленарного засідання журналісти БУГу поцікавилися в депутатів, чи задовольнить голова громади звернення військових, на їх думку. І більшість з них відповіла, що найімовірніше таки ні. А свою відмову Томашевська, нібито, може аргументувати тим, що в місцевому бюджеті немає вільних коштів. Сумніви депутатів – небезпідставні. Адже очільниця селищної ради практично нічим не допомагає військовим. У цьому її на одній із сесій звинуватили депутати Руслан Мартинюк і Сергій Лойко. До того ж Лідія Томашевська вже одного разу проігнорувала запит бійців.

Нагадаємо, воїн 14-ої бригади, колишній очільник Іваничівської райради, а нині депутат Володимирської райради Віктор Вілентко звернувся за допомогою в селищну раду вперше за 9 років свого перебування на передовій. Адже потреба була нагальною. Від цього залежало життя його побратимів. Однак замість того, щоб допомогти, керівництво Іваничівської громади почало шукати будь-які, навіть дріб’язкові причини для відмови й тягнути час, який і так був “на вагу золота”. В результаті влада Іванич вкотре проігнорувала потреби військових на передовій й «зажала» кошти. Зрозумівши, що вкрай необхідної допомоги від селищної ради так і дочекається, військовий звернувся до волонтерів. Пізніше Томашевська всю вину переклала на підлеглих. Мовляв, вона тоді була на лікарняному.

Тож чи допоможе військовим Лідія Томешевська хоча б цього разу, стане відомо під час наступної сесії селищної ради.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя