<

Франція пообіцяла передати Україні «потужний бронетанковий пакет» — Зеленський

01:21 | 1.05.2023 / Новини / /
Перегляди
91
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський після телефонної розмови зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном заявив, що Франція пообіцяла передати Україні «потужний бронетанковий пакет».

Про це він повідомив у Telegram.

«Швидкість і конкретність реагування — це дуже важливо, це те, що значно посилює наші можливості. Цінуємо підтвердження Францією надання нашим Збройним cилам потужного бронетанкового пакета», — написав Зеленський.

Він розповів, що під час розмови з Макроном також подякував за підтримку України, обговорив взаємодію щодо підтримки «формули миру» і скоординував позиції напередодні важливих міжнародних заходів.

Також політики узгодили подальші кроки й обговорили ситуацію на фронті. Зокрема, Зеленський акцентував увагу на першочергових потребах українських Сил оборони.

Франція раніше вже передавала Україні бронетехніку. Наприклад, у березні стало відомо, що французькі колісні танки AMX-10 RC прибули до України. А в січні президент Макрон оголосив, що Франція розглядає можливість відправлення важких танків Leclerc.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота