<

Естонія надасть новий пакет допомоги на €20 млн, до якого ввійдуть артилерійські боєприпаси

12:13 | 22.03.2024 / Новини / /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур, який перебуває з візитом в Україні, оголосив про новий пакет допомоги на суму 20 мільйонів євро. До нього, зокрема, ввійдуть артилерійські снаряди калібру 155 мм.

Про це йдеться на сайті естонського Міноборони, пише Громадське.

Передані боєприпаси там назвали додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу щодо надання Україні мільйона снарядів. Точну кількість боєприпасів, які частково профінансувала Данія, в естонському Міноборони не розголошують із міркувань безпеки.

Крім того, до нового пакета ввійшли протитанкові гармати, вибухові матеріали, протигази, снайперське обладнання, а також боєприпаси меншого калібру. 

«Ми склали пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, але при цьому не постраждала боєготовність Сил оборони Естонії», — сказав естонський міністр оборони.

У Міноборони країни також зазначили, що до літа Україна потребує ще боєприпасів, елементів ППО, а також засобів радіоелектронної боротьби.

Раніше Естонія передавала Україні ракети до протитанкового ракетного комплексу Javelin, гаубиці, артилерію, протитанкові міни й гранатомети, міномети, а також транспортні засоби, польові госпіталі, медичне приладдя та засоби індивідуального захисту (шоломи тощо).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця