<

Бандерштат 2023: відбулися традиційні гутірки

17:10 | 23.09.2023 / Новини / /
Перегляди
220
/ Коментарі відсутні

Фестиваль Бандерштат провів свої традиційні гутірки, але в новому для себе форматі. 16-го та 18-го вересня, в Києві відбулися відеозйомки гутірок Бандерштату.

Спікерами стали:

  • найфестивальніші ведучі Вікторія Жуковська і М’яч Дредбол,
  • художник Олександр Ляпін та кураторка художніх виставок Олена Єрмоленко,
  • письменники Світлана Тараторіна, Павло Дерев’янко, Радомир Мокрик, Макс Кідрук,
  • актори Анастасія Пустовіт та Андрій Римарук,
  • історик, народний депутат Володимир В’ятрович,
  • виконавчий директор УКФ Владислав Берковський,
  • народна депутатка України Соломія Бобровська та телеведуча і громадська діячка Анжеліка Рудницька.

Модерували розмови арт-директор Бандерштату, фронтмен гурту Фіолет, поет та письменник Сергій Мартинюк та журналіст і блогер Богдан Буткевич.

Головною темою було питання якою має бути українська культура в часи війни та післявоєнний період. Спікери обговорили важливі аспекти дерусифікації, фінансування мистецької діяльності, роль української культури в світі.

Усі гутірки можна переглянути на ютуб-каналі фестивалю Бандерштат та сторінці у фейсбуці.

Крім цього, до Дня захисника та захисниці України Бандерштат готує відео з подякою усім тим, хто протягом останніх 9 років виборює українську незалежність на фронті. До зйомок відео вже долучилася команда фестивалю та спікери цьогорічної гутіркової сцени.

Стати частиною майбутнього відео можете і ви! Для цього потрібно відзняти відео зі словами подяки захисникам і захисницям, або написати ці слова на папері та зробити фото. Аби стати частиною ролика до Дня захисника та захисниці, надсилайте свої відео та фото у інстаграм Бандерштату, або на електронну пошту info.bandershtat@gmail.com  

Команда Бандерштату закликає до 1-го жовтня написати свої історії щодо власного вкладу у процес державотворення України. Це може бути історія про волонтерство, службу в Збройних силах України, громадську діяльність та громадські ініціативи, про участь чи організацію соціальних чи культурних проектів тощо.   Найкращі історії будуть опубліковані на сторінках фестивалю у соціальних мережах.

Історії вашої роботи задля перемоги та розбудови України надсилати у приватних повідомленнях в інстаграмі, фейсбуці, твіттері.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду та Міністерства культури Люксембургу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота